To je to što me zanima!

Susret na neutralnom terenu: Biden i Putin sastaju se u Ženevi

Sastanak dolazi u vrijeme kada je odnos među dvjema državama izrazito pogoršan iz niza razloga - rusko gomilanje vojske na ukrajinskoj granici, trovanje i uhićenje Alekseja Navaljnog te uplitanje Rusije u američke izbore
Vidi originalni članak

Joe Biden sastat će se po prvi put uživo s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kao predsjednik, i to u Švicarskoj. Sastanak će biti u Ženevi 16. lipnja, doznaje NBC.

PRUŽA RUKU SURADNJE Poziv pomirenja: Biden nazvao Putina, predložio da se sastanu

Ovaj sastanak dolazi u vrijeme kada je odnos među dvjema državama izrazito pogoršan iz niza razloga - rusko gomilanje vojske na ukrajinskoj granici, trovanje i uhićenje Alekseja Navaljnog te uplitanje Rusije u američke izbore.

- Predsjednici će razgovarati o brojnim važnim pitanjima i nastojimo uspostaviti stabilne odnose između SAD-a i Rusije - rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na konferenciji za medije.

PRVO PUTOVANJE U INOZEMSTVO Joe Biden u lipnju odlazi u Veliku Britaniju i u Bruxelles

Joe Biden prvo odlazi na samit G7 u Veliku Britaniju od 11. do 13. lipnja, a zatim i na NATO samit 14. lipnja u Bruxellesu. Ovo će biti Bidenov prvi inozemni posjet nakon dolaska na vlast, a s Putinom se sastaje nakon ova dva samita.

Inače, isti dan na Euru će Rusi igrati svoju utakmicu protiv Finske.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 25.05.2021.

    hnb je kriminalna organizacij kad sad svojim građanima javlja da su popušili...

  • Gavrilo Princip 25.05.2021.

    @FF NZS jesi zvao?

  • 25.05.2021.

    jel plenkovića sram zbog rukovanja ... sigurno nije

Komentiraj...
Vidi sve komentare