To je to što me zanima!

Sanaderovi odvjetnici tražili su odgodu, novo ročište 7. ožujka

Sanadera se tereti da je prodajom zgrade u Planinskoj ulici državni proračun zakinuo za najmanje 26,4 milijuna kuna. Optuženi su i Stjepan Fiolić i Čobanković
Vidi originalni članak

U četvrtak se na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo održati pripremno ročište u slučaju Planinska, a sutkinja Jasna Smiljanić trebala je odrediti datum početka suđenja optuženom Ivi Sanaderu kojeg se tereti da je prodajom zgrade u Planinskoj ulici državni proračun zakinuo za najmanje 26,4 milijuna kuna. 

Međutim, na samom početku Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković zatražili su odgodu ročišta obrazloživši zahtjev time da nisu imali dovoljno  vremena za pripremu. Sutkinja je njihov zahtjev uvažila i novo pripremno ročište zakazala za 7. ožujka. 

Optužnica za Planinsku je peta optužnica protiv Sanadera,  a osim njega optuženi su i bivši HDZ-ov zastupnik Stjepan Fiolić i bivši ministar Petar Čobanković. Fiolić i Čobanković priznali su krivnju, odnosno prodaju zgrade u Planinskoj ulici za 80 milijuna kuna Ministarstvu regionalnog razvoja što je cijena znatno viša od tržišne. Očekuje se kako će se Čobanković nagoditi s Uskokom.

Njihova priznanja u pitanje će pokušati dovesti Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, kojoj je upitna činjenica da se na priznanju suokrivljenika bazira sudska presuda. Zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petrović tvrdi da imaju i druge dokaze na kojima temelje optužnicu. 

Na današnjem ročištu će se otkriti i popis svjedoka, a očekuje se kako će biti 20 svjedoka u ovom procesu. Osim toga, očekuje se i kako bi se proces mogao završiti do kolovoza ove godine.


Idi na 24sata

Komentari 27

  • WOMANIZER 31.01.2013.

    pa treba vremena da se izmisli dostojna lažna obrana, nije lako braniti takvog kriminalca!

  • jopa88 31.01.2013.

    A gdje je pečat????

  • japanokinez 31.01.2013.

    Jedino što se tu radi o milionima i još kad dodam da nekretnina nije Sanaderova a lik se opari jer ima državnu blagajnu, kud ćeš veće sreće za pripremu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare