To je to što me zanima!

Suvenirnice su izuzetak od zakona i radit će nedjeljom

Zakonom je propisano da suvenirnice nedjeljom mogu raditi za razliku od prodavaonica široke potrošnje, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva
Vidi originalni članak

Suvenirnice na Stradunu i Ulici Od Puča te nekoliko kožarskih radnji u Dubrovniku u nedjelju su otvorile vrata gostima s kruzera unatoč zakonskoj zabrani rada trgovina nedjeljom.
- Već mjesec dana dolaze turisti, a od prošlog vikenda uplovljavaju i kruzeri s tisućama gostiju koji su dobri potrošači. Oni nas spašavaju od propasti. Ovaj vikend smo zaradili više nego prethodnih mjeseci - rekao je vlasnik kožarske radnje koji se nije htio predstaviti da ga ne kazne.
- U našem udruženju su rekli da suvenirnice mogu raditi - rekla je Dubravka Šimunović, a to je potvrdilo i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Dubrovčani kažu kako je kod njih turistička sezona uvijek službeno počinjala 1. travnja, a ne kako je Zakonom o neradnoj nedjelji propisano od 1. lipnja. Premijer Ivo Sanader je u emisiji Hrvatskog radija “Kako vlada Vlada” kazao da je 80 posto trgovina registrirano kao suvenirnica. Dodao je da je za svaku mjeru koja pomaže turizmu, ali ne i za to da se zakon stalno mijenja.

GLASOVALA ZA ZABRANU, SAD BI PUSTILA DA RADE
Dubrovčani se slažu sa svojom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom da određivanje radnog vremena treba prepustiti lokalnoj upravi. No, podsjećaju i da je zakon izglasao njezin HDZ te da je i ona podigla ruku za zabranu rada nedjeljom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • trešnja 07.04.2009.

    Kako nitko ne zabrani ljenčarenje i skitnju,nedjeljom i praznikom...kako se nedjeljom ne zabrani seks i prekomjerno uživanje hrane i pića.Ma gdje ste to pročitali da se nedjeljom ne smije raditi,zar mislite da dragi Bog ne radi nedjeljom?Istina je da poslodavci iskorištavaju svoje radnike preko svih granica i mjera,dok sami uživaju u neradu i bogatstvu,svatko ima pravo na odmor onda kad za to osjeti potrebu,a poslodavci neka rade kao i njihovi radnici,pa će najbolje vidjeti kakva je potreba za odmorom.Ja ne bih zabranila rad već nerad za neradnike!

  • Piknik 06.04.2009.

    Nek onda plate radnicima kako treba,a ne mizerje od 1800kn

  • tužni šokac 06.04.2009.

    pa zato su nam benzinske pune kupaca zbog dobrog zakona.valjda i oni prodaju suvenire ili prodaju suverenitet vlade

Komentiraj...
Vidi sve komentare