To je to što me zanima!

Suzbijanje korupcije: Sabor o izvješću Nacionalnog vijeća

U uvjetima recesije, nelikvidnosti i nezaposlenosti raste i rizik od korupcije, te treba pojačati aktivnosti svih nositelja Strategije i Akcijskog plana, stoji u izvješću
Vidi originalni članak

U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zasjedanje se nastavlja raspravom o Izvješću o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. 

Vijeće je održalo osam redovnih i jednu tematsku sjednicu. Na redovnim je sjednicama analizirano i prihvaćeno 15 izvješća pojedinih nositelja mjera provedbe Akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije - Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ministarstava poljoprivrede, pravosuđa, gospodarstva, uprave, turizma, branitelja, graditeljstva i prostornog uređenja, poduzetništva i obrta, unutarnjih poslova Ravnateljstva policije, Ureda za udruge, Državnog ureda za središnju javnu nabavu, Državnog odvjetništva te Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Prijedlozi i preporuke Nacionalnog vijeća nositeljima mjera iz Akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije su izrada nove Strategije suzbijanja korupcije, nastavak proaktivnog pristupa korupciji, provođenje aktivnosti na podizanju svijesti o postojanju korupcije te njezinim uzrocima i opasnostima.

U uvjetima recesije, nelikvidnosti i nezaposlenosti rastu i korupcijski rizici pa je neophodno pojačati sve aktivnosti svih nositelja Strategije i Akcijskog plana, stoji u izvješću.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • suza13 27.03.2015.

    ajmo rilje ispovidi se

  • user_26733 27.03.2015.

    prigodno je da su šuki i linić na slici, uz ime ovog članka

  • žofanija 27.03.2015.

    Kad nebude bilo ovog čelavog tipa na slici sa inicijalima S.L. neće biti ni korupcije, to je izvor korupcije i kriminala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare