To je to što me zanima!

Sv. Duh i bolnica u Kninu ipak neće morati obavljati pobačaje

KB Sveti Duh u Zagrebu i bolnica 'Hrvatski ponos' u Kninu neće morati organizirati obavljanje pobačaja, ali će morati naći nekoga tko će to učiniti umjesto njih
Vidi originalni članak

KB Sveti Duh u Zagrebu i Opća bolnica Hrvatski ponos u Kninu ipak neće morati organizirati obavljanje pobačaja, javlja Jutarnji list.

Međutim, morat će naći nekoga drugoga na području svoje županije tko će to učiniti i kome će upućivati žene koje na vlastiti zahtjev žele pobaciti.

U tim bolnicama su, naime, svi liječnici uložili priziv savjesti te nisu obavljali pobačaje, što je protivno zakonu.

Navodno će zato do kraja tjedna ravnatelji i sanacijski upravitelji svih bolnica koje imaju odjel ginekologije dobiti naputak Ministarstva zdravlja u kojem ih se upozorava da su dužni organizirati obavljanje pobačaja. U suprotnom im prijete sankcije koje uključuju i smjene. 

U naputku će navodno navesti i opcije po kojima bolnica može zadovoljiti zakonske obaveze: da pobačaje obavljaju liječnici te bolnice, da sklope ugovor s vanjskim suradnikom ili da potpišu sporazum s drugom zdravstvenom ustanovom na području županije.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • duda varalica 14.11.2014.

    neće napraviti pobačaj, ali će naći tko hoće... skoro pa isto... krao ili držao ljestve, ista stvar.... ruke se prljaju...

  • Britvaa 14.11.2014.

    Dakle ne kao kontracepciju naravno (mislim da to nitko niti ne radi), ali ako žena to želi, iz ne znam kojeg razloga (a takvih je uvijek bilo i biti će) svakako je bolje da ima stručnu pomoć. Tko god odobravao ili ne, toga je bilo uvijek i biti će. I ne moralizirajte tu. Niti ja nisam za to, da se razumijemo, ali nikako ne osuđujem nekoga tko to učini. Svakome na njegovu dušu i to je to.

  • Zemun_hr 13.11.2014.

    Koja sprdacina, bolnica koja nosi ime sv.duh ..znaci katolicko nesto radi kontra katolickog nauka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare