To je to što me zanima!

'Sva suradnja s Haagom išla je preko Vlade pa i transkripti'

Predsjednik Ivo Josipović kaže kako smo presudu u Haagu doživjeli kao nepravednu. Siguran je kako će u drugostupanjskom postupku istina izaći na vidjelo
Vidi originalni članak

Presudu Suda u Den Haagu smo doživjeli kao nepravednu. Posebno je neprihvatljiva kvalifikacija zločinačkog pothvata. Siguran sam da će u drugostupanjskom postupku istina izaći na vidjelo, rekao je predsjednik Ivo Josipović u četvrtak na primanju koje je priredio za veterane 4. gardijske brigade tzv. Pauka, piše Večernji list. Naglasio je i kako je Domovinski rat, pravedan rat i nema presude koja bi to mogla promijeniti. 

Josipović je odgovarajući na pitanje o odgovornosti Stjepana Mesića  zbog davanja transkripata Haagu rekao kako je prema njegovim saznanjima sva suradnja išla preko mjerodavnog tijela, a to je Ured Vlade za suradnju s Haškim sudom.  

Što se tiče sugestija Srbije da bi Hrvatska trebala odustati od tužbe za genocid, predsjednik Ivo Josipović je rekao kako su tužbe u nadležnosti Vlade. Rekao je i kako se treba vidjeti što se može dobiti tužbom, odnos može li se dobiti više nagodbom ili pak na neki drugi način, piše Tportal

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zippysnake 22.04.2011.

    Osudjenima generalima mogu pomoci jedino oni, koji su ubijali civile i palili kuce, to su branitelji i med njima se i skrivaju. Svi oni dobro znaju koje to radio ali sute , pa se sad toboze cijela braniteljska populacija digla na pete, umjesto da kazu, ovaj je to radio i prijave doticnog! Ali nema takvog cvrstog morala med njima, to kaj su civile klali nije bitno, bitno im je samo da nisu njihovi!!

  • stari mudrac 21.04.2011.

    interesantno kako se ne javlja nitko od dežurnih promicatelja državotvorne i jedine nam Hrvatske Demokratske Zajednice. biti će da su dobili zabranu oponiranja šefu države. e sad, vezano za izjavu predsjednika : kakve veze ima otkud haagu transkripti ? ili je sud krivo shvatio brijunski sastanak, ili je shvatio ispravno. nema treće. ako državotvorni HDZovci nemaju pametnija posla (a mislim da imaju), onda neka se bave time zašto je taj transkript uopće rađen i ćuvan? zašto nije uništen još 1995. ili 1996.godine? kad se vidjelo da ne bumo samo mi tužili?

  • gerhard 21.04.2011.

    100 % dijelim tvoje mišljenje. Kad danas pogledam snimke Tuđmana u bijeloj uniformi kako maše razdraganoj publici ne vidim nikakvu razliku između njega i nekog afričkog diktatora. Cijeli rat je insceniran da određena šačica jada od njega profitira. Tuđman je plaćao šljamu da radi za njega prljavi posao i umjesto da ih sakrije u crnu rupu, on im je dao visoke činove. Tata je mislio da je nedodirljiv. Htio je biti novi Tito, Castro, Gadafi, Husein, Hitler. Sve u jednom. Ako postoji Bog, nadam se da sada ispašta zbog svih nevinih žrtava koje su nastradale u ratu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare