To je to što me zanima!

Svaka deseta curica na svijetu bila je seksualno zlostavljana

Nasilje se događa najčešće tamo gdje bi djeca trebala biti sigurna, u njihovim domovima, školama. Oko 95.000 djece i tinejdžera ubijeno je 2012. godine
Vidi originalni članak

Oko 120 milijuna djevojčica u svijetu, odnosno svaka deseta, su bile žrtve silovanja ili seksualnog zlostavljanja prije nego su navršile 20 godina, pokazuje izvješće UN-a. Oko 95.000 djece i tinejdžera, uglavnom iz Latinske Amerike i Kariba ubijeno je 2012. godine. Djeca u cijelom svijetu su izložena nasilju, uključujući bullying, upozorava UNICEF. 

- Nasilje nadmašuje granice dobi, religije, etničke pripadnosti i ekonomskog statusa - piše u izvješću koje prenosi BBC. Nasilje se događa najčešće tamo gdje bi djeca trebala biti sigurna, u njihovim domovima, školama, zajednicama. Izvješće pokazuje i da je šest od oko desetero djece u dobi između dvije i 14 godina izloženo fizičkom kažnjavanju svaki dan i to od strane svojih skrbnika. U nekim je zemljama, nažalost, nasilje nad djecom još uvijek društveno prihvaćeno.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • anonimka_1 05.09.2014.

    Nažalost,Hrvatska je raj za ovakve.

  • vidum 05.09.2014.

    S obzirom na ovu činjenicu, mislim da bi žene trebale imati trostruko veću plaću od muškaraca, a u mirovinu, koja bi bila u visini plaće, odlaziti odmah po zaposlenju.

  • Tišina mora 05.09.2014.

    prestrasno.. najezim se svaki puta kad procitam il cujem za takve slucajeve..

Komentiraj...
Vidi sve komentare