To je to što me zanima!

'Svako rasterećenje dohotka je jako dobro i pozdravit ću ga'

'Mislim da  je puno bolje da se ljudima povećaju plaće nego da se ide na smanjivanje PDV-a jer ako se ljudima povećaju plaće oni mogu sami odlučiti kako će raspolagati tim novcima', kazala je
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozitivno je u subotu prokomentirala paket poreznih reformi koje je dan ranije poslala vlada na konačno usvajanje, ocijenivši 'iznimno dobrim' rasterećenje dohotka.

Vlada je uz paket poreznih reformi najavila i bitno povećanje ukupnog godišnjeg iznosa neoporezivih primitaka - s 2.500 na 7.500 kuna, a premijer Andrej Plenković to je nazvao iznimno dobroj viješću, dodajući da 'ni tajming nije loš'.

'DIGLA SE VELIKA PRAŠINA' Predsjednica: 'Najbolje je da u Marakeš ode netko iz MVEP-a'

- Mislim da idemo u pravom smjeru. Svako rasterećenje dohotka je iznimno dobro i pozdravit ću ga - rekla je novinarima u Parizu, gdje sudjeluje na obilježavanju završetka Prvog svjetskog rata.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: 'Depopulacijom je izgubljeno 20 puta više ljudi nego u ratu'

- Mislim da  je puno bolje da se ljudima povećaju plaće nego da se ide na smanjivanje PDV-a jer ako se ljudima povećaju plaće oni mogu sami odlučiti kako će raspolagati tim novcima - rekla je predsjednica, dodajući da će se prema rezultatima vidjeti je li to dovoljno.

Izrazila je uvjerenje da će se i dalje ići u porezna rasterećenja.

HUP PREDLAŽE PET KORAKA 'Zaposleni u ICT-u od porezne reforme će imati malo koristi'

- Željela bih da se približimo onim državama koje upravo na taj način velikim poreznim rasterećenjem rada privlače strane i domaće investitore i omogućuju poduzetnicima da dobit koju imaju više ulažu u inovacije, nove proizvode i slično - zaključila je Grabar Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Zmar116 11.11.2018.

    Rasterećenja dohotka dugoroćno jednako je skuplje zdravstvo,školstvo i manje mirovine.Na krilima smo euro- njemačkog gospodarskog buma..Jednog dana kada Europa uđe u krizu nemamo autonomni sustav koji će ublažiti efekte...Sad kad bi nešto trebali uštedjeti za te crne dane ,troši se šakom i kapom...

  • stari mudrac 10.11.2018.

    meni je dovoljno da više ne moramo vlastima davati izjave koliko mislimo pojesti kruha idući tjedan. i da ima voćnih jogurta. voće je fora!

  • patagonija1 10.11.2018.

    Ma več odjekuje po svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare