To je to što me zanima!

Švaljek: Odbila sam Mostovu ponudu da budem premijerka

Otklonila sam tu mogućnost jer smatram da čovjek s tom ambicijom mora proći kampanju, učlaniti se u stranku ili biti dio i nezavisne liste, rekla je Švaljek
Vidi originalni članak

Sandra Švaljek potvrdila je da joj je čelnik Mosta Božo Petrov prije mjesec dana ponudio premijersku funkciju, kao i da ju je odbila jer nije htjela u to upasti sa strane.

- Otklonila sam tu mogućnost, prije svega zato što smatram da čovjek s tom ambicijom mora proći kampanju, učlaniti se u političku stranku ili biti dio i nezavisne liste. S obzirom da to nisam napravila, otklonila sam tu mogućnost, jer nisam htjela upasti sa strane. To je nešto što slabi poziciju predsjednika vlade - rekla je Švaljek gostujući u emisiji Novi dan na N1.

Smatra da bi upravo to moglo i novom mandataru Tihomiru Oreškoviću potencijalno otežati posao.

- Pitanje je koliko je Orešković bio u kontaktu s HDZ-om, jer on je njihov kandidat, koliko je integriran u HDZ i je li sudjelovao u izradi programa o kojem mi malo znamo, jer nismo ga vidjeli, treba vidjeti i kakvu će podršku imati. Svima bi bilo drago kad bi podrška bila potpuna i kad bi Orešković mogao provesti ono što smatra potrebnim - rekla je.

Švaljek se slaže s Oreškovićem koji je rekao da nema sto dana, odnosno vremena da uđe postepeno u ono što ga čeka. Smatra da će se prvi potezi vidjeti brzo, kao i njegova komunikacija.

- Proračun će se morati donijeti i usvojiti nakon samo dva čitanja. On će se izrađivati u vremenskom tjesnacu - iz strukture i visine, osobito rashodne strane, vidjet ćemo osnovni smjer politike mandatara. Znamo ono što je ranije komunicirao. Dakle, on nije zagovornik pretjeranih rezova, već razvojnih projekata. Ako će se ići u infrastrukturna ulaganja, to će imati makroekonomske efekte u dužem roku. Fiskalna konsolidacija i smanjenje proračuna, odnosno rezovi, će biti nužni i prije nego se budu vidjeli efekti na prihodnoj strani - dodaje Švaljek.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • yocko 28.12.2015.

    Bičeš premijerka za par mjeseci.

  • ragbijaš 28.12.2015.

    Šteta,barem bi imali komad od premijerke!!!

  • varešak 28.12.2015.

    Svaka čast gospođi Švaljek mnogo mudra i pametna dama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare