To je to što me zanima!

Švaljek o Bandićevim mjerama: 'Nijedna nije bila u proračunu'

Radi se o paketu mjera koje su predizborni populizam. Nijedna od tih mjera nije predviđena u proračunu za ovu godinu i tih novaca za ovu godinu nema, kaže Sandra Švaljek
Vidi originalni članak

Na današnjoj sjednici gradske skupštine Milan Bandić će predložiti besplatne knjige za sve Rome koji idu u školu, ali i za školarce u Petrinji. No, kako saznajemo, neće imati većinu za usvajanje te odluke. Bivša gradonačelnikova zamjenica Sandra Švaljek prokomentirala je prijedloge bivšeg šefa prije sjednice. 

- Radi se o čitavom paketu mjera koje nisu ništa drugo nego predizborni populizam, vrlo spretno zamotan u celofan bilo pronatalitetne bilo socijalne, stambene ili neke druge politike - kazala je Sandra Švaljek, bivša zamjenica gradonačelnika.

- Nijedna od tih mjera nije predviđena u proračunu za ovu godinu i kad bolje pogledamo tih novaca za ovu godinu nema. Osim toga, bojim se da bi mjere mogle imati vrlo kratkotrajan karakter i nakon izbora, odnosno sljedeće godine isto tako bi se one mogle ukinuti - kaže Švaljek i dodaje kako je zabrinuta za situaciju kada bi majka dala otkaz i iskoristila mogućnost da bude majka odgajateljica i primi prosječnu hrvatsku neto plaću sljedećih 15 godina jer bi ta žena bila isključena s tržišta rada i pitanje je kada bi mogla naći posao opet.

Švaljek kaže da je nemoguće preslikati mjere koje se pokušavaju raditi u Gradu Zagrebu na cijelu Hrvatsku

- To bi značilo bujanje državne potrošnje koja je u ovom trenutku nemoguća, nemoguće ju je isfinancirati, i nedvojbeno bi dovela do porasta poreza ili do novog zaduživanja, za kojeg više nema prostora - rekla je Švaljek koja nije htjela špekulirati koje bi Bandićeve mjere na skupštini mogle proći.  

- Očito gradonačelnik ima već neke dogovore inače vjerojatno ne bi uputio sve te mjere na raspravu, a mislim da svatko tko bude odlučio za bilo koju od tih mjera nije dovoljno odgovoran - zaključila je Švaljek. 

Ostavite poruku budućoj vladi​

Idi na 24sata

Komentari 34

  • pepapepica 31.08.2016.

    Gospođo Švaljek... dok ste sulžila gradonačelniku niste se bunila na njegove odluke i prohtjeve. Tek kada Vas je odbacio ohrabrila ste se kritizirati ga. Na stranu što je kriv - u što nitko ne sumnja - ipak, čini se da je Vaš stav i više nego licemjeran. Dok je davao - i Vama poziciju - bilo je (barem) šutnje. Sada kada Vam više ne daje postavljate se u poziciju kritika. Bilo bi pristojno da barem šutite jer svojim javnim nastupima i kritikama samo podsjećate na činjenicu da ste i sama sudjelovala u podosta "igrica" gradonačelnika. Da ste bili uz njega - takvog kakav je - i da niste znali ništa prića je za klince iz dječjeg vrtića. I gdje ste gđo Švaljek? Na poziciji ogorčenog kritika i izgubljenih poizicija? Ili ste i Vi krenula u borbu za zaposjedanje fotelje "gradonačelnika Hrvatske?"

  • LANA555 31.08.2016.

    Budučnost.Svaljek če bit gradonačelnica Zg.Miki če u prdekanu.na izborima pobjedźuje Božo i Zoki.

  • kamila7 31.08.2016.

    i nju je satro

Komentiraj...
Vidi sve komentare