To je to što me zanima!

Sve je isto: Večera, žestoki udar te stradali violinist heroj

Na Titanicu su poginuli članovi orkestra, a na Concordiji je mađarski violinist stradao spašavajući djecu s kruzera. Pomagao im je da obuku pojas za spašavanje
Vidi originalni članak

Bilo je strašno, kao da se ponavlja ista priča koju mi je kao djetetu pričala baka, koja je preživjela potonuće Titanica 1912., ispričala je Valentina Capuano, jedna od preživjelih putnica s talijanskog kruzera Costa Concordia, na kojem je bilo i 120 Hrvata. Titanic je potonuo nakon što mu je trup probila santa leda na prvom putovanju iz Southhamptona u New York. 

Concordia se nasukala nakon što joj je trup probila stijena. Sve se to zbilo tri mjeseca uoči 100. obljetnice potonuća Titanica. U trenutku udara ljudi su na Concordiji večerali, kao i na Titanciu, a da ironija bude veća, svirala je naslovna pjesma iz filma Cameronovoa filma. Na oba broda putnici su se gurali da se što prije ukrcaju u čamce. Iako tijekom večere putnicima Concordije nisu svirali violinisti, ipak ih je bilo na talijanskom kruzeru. Mađarski violinist Sandro Feher (38) prva je identificirana žrtva od 11 pronađenih u olupini broda.

Bio je zabavljač, a svjedoci tvrde da je pomagao djeci da stave prsluke za spašavanje prije nego što se vratio u svoju kabinu i spakirao violinu. Navodno je mjesecima tražio angažman i bio je presretan zbog posla na Costi Concordiji.

Uoči 100. obljetnice

Titanic je potonuo 15. travnja 1912. na putu iz Southamptona u New York, talijanski kruzer Concordia nasukao se 13. siječnja, tri mjeseca prije 100. obljetnice Titanicova potonuća.

Tragična večera

Kao i na Titanicu, putnici su na Costa Concordiji večerali kad je trup broda razderao veliki greben.

On je heroj broda

Mađar Sandor Feher pomagao je djeci staviti pojase za spašavanje, poginuo je jer se vratio po svoju violinu.

Hitno po odštetu

Hrvati koji su bili na Concordiji moraju se javiti za odštetu u roku od 10 dana od trenutka povratka u Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • plavči 20.01.2012.

    A moja baba je bila na WC-u

  • puppet 20.01.2012.

    usporedjivati Titanic koji se dogodio 1912, sa ovime danas kada je tehnologija takva da ovakve nesrece moze uzrokovati jedino ljudski faktor, glupost

  • feba 20.01.2012.

    Ne blebećite,ništa nije isto jedino vas luksuz tjera na usporedbu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare