To je to što me zanima!

Sve je više oboljele djece, WHO proglasila pandemiju

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je ipak proglasila pandemije svinjske gripe A (H1N1). Podigli su razinu alarma s faze pet na fazu šest
Vidi originalni članak

Testovi na virus svinjske gripe u srijedu su bili pozitivni kod 30 učenika japanske škole u njemačkom Dusseldorfu. Djecu i njihove obitelji su stavili u karantenu, a školu zatvorili. U Hong Kongu se zarazilo 12 učenika, a da bi zaustavili širenje zaraze, zatvorili su sve osnovne škole i vrtiće na dva tjedna. U Palestini je od H1N1 obolio 4-godišnji dječak, prvi u toj zemlji. Prije tjedan dana vratio se iz SAD-a i nalazi se u karanteni. Svinjska gripa odnijela je prvu žrtvu u Kolumbiji. U bolnici je 5. lipnja umrla žena (24) iz siromašnog predgrađa Bogote. U Australiji strahuju jer se virus naglo širi zemljom. Petero ljudi je na intenzivnoj njezi.
Svjetska zdravstvena organizacija je proglasila pandemiju prvi puta u zadnjih 40 godina. Odmah je to učinilo i naše Ministarstvo zdravstva. Do 10. lipnja bilo je 27.737 zaraženih u 74 zemlje te 141 umrlih.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Veruda 12.06.2009.

    Ma nebrinite se.Još nijedan slučaj u Hr,Bih ni u Srbiji.Mi balkanci smo jaki.A i Rusi imaju samo 3 slučaja. ;)

  • Gatsby 11.06.2009.

    Kupujte Tamiflu , ljekarne su opet pune a tvornice su nagomilali goleme zalihe.

  • rori 11.06.2009.

    A što je s onim paucima CRNA UDOVICA? Ne tako davno bila je panika oko toga, šta su izumle?..... mislim da nisu...... a da proglase pandemiju infarkta radi stresa, tu ima više mrtvih, nažalost, a pogodilo je i našu državu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare