To je to što me zanima!

Sve manje djece: ISIL regrutira žene u bombaše samoubojice

Jednoj Egipćanki navodno su ponudili veću količinu novca i obećanje da će uskoro biti sa svojim suprugom u raju ako pristane biti ISIL-ov bombaš samoubojica
Vidi originalni članak

Islamskoj državi "gori pod petama". Ponestaje im bombaša samoubojica, za što su dosad većinom trenirali djecu i tinejdžere. Stoga su, kako tvrde aktivisti za ljudska prava iz Raqqe, počeli regrutirati žene.

Jednoj Egipćanki navodno su ponudili veću količinu novca i obećanje da će uskoro biti sa svojim suprugom u raju ako pristane biti ISIL-ov bombaš samoubojica, javlja Daily Mail.

Odabrali su žene jer vjeruju da će one biti manje sumnjive pa će samim time i akcije izvršavati efikasnije.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da će ISIL-ove mladenke iz inozemstva, članice al- Khansaa brigada, koje patroliraju Raqqom biti pošteđene novog zadatka. Naime, ova ženska brigada jedan je od temelja ISIL-ove zastrašujuće propagande.

ISIL-ovci zato vrbuju Arapkinje. Žena po imenu Farah tvrdi da ju je pripadnica ISIL-a pitala da se uključi u borbu za Raqqu jer je to "jedna od njenih dužnosti prema gradu". Rekla joj je i da će se ISIL pobrinuti za njezinu obitelj nakon njene smrti te da će dobiti veliku količinu novca prije same operacije.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Baba s cigarom 28.10.2015.

    Koliko je tih ISIL-ovaca već ušlo u EU i samo čekaju pogodan trenutak da se raznesu u kakvom europskom trgovačkom centru? Gospodo europski političari, dali ste razmišljali o tome?

  • CRNA GIZA 28.10.2015.

    do Božića će ih vrlo malo ostat živih jer rusi peglaju po redu.

  • Lix007 28.10.2015.

    sta ti mora biti u glavi da pristanes na ovaj "zadatak"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare