To je to što me zanima!

Inauguracija Nikolića ipak bez europskih i svjetskih čelnika

Doći će mu tek Filip Vujanović i Milorad Dodik, predsjednici Crne Gore i Republike Srpske. Najavljuje se bogata trpeza, puno tradicije, a služit će se i Nikolićeva rakija
Vidi originalni članak

U Beogradu je sve spremno za inauguraciju novoizabranoga predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koja će se održati u zgradi Predsjedništva u ponedjeljak. Organizatori najavljuju da će na inauguraciji Nikolića biti prisutni gosti svih godina, od mladih naučnika, preko gospodarstvenika i političara pa do onih najstarijih kao što je poznati šahista Svetozar Gliorić. 

Najavljuje se i bogata trpeza, puno tradicije, a služit će se i Tomina rakija. Ipak, inauguracija će ostati zabilježena i po činjenici da će izostati dolazak predsjednika europskih i svjetskih država, javlja vecernji.hr.

Od poznatijih političara u regiji u Beogradu će u ponedjeljak biti predsjednici Crne Gore i Republike Srpske, Filip Vujanović i Milorad Dodik. Najavljen je i dolazak europskog povjerenika za proširenje Stephana Fulea

Inače, Tomislav Nikolić je poslije pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora 31. svibnja položio prisegu u srbijanskom Parlamentu s čime je stupio na dužnost predsjednika Srbije. Upravo tih dana je Nikolić šokirao javnost kada je rekao da je Vukovar bio i ostao srpski grad te da u Srebrenici nije bilo genocida. Poznat je i kao desna ruka haaškog optuženika Vojislava Šešelja u Srpskoj radikalnoj stranci ali i da je 1993. godine položio četničku zakletvu i imenovan za četničkog vojvodu. Sve do nedavno glasno i javno se zalagao za zapadne granice Srbije na crti Virovitica – Karlovac – Karlobag.

Idi na 24sata

Komentari 185

  • zivi bili pa videli 13.06.2012.

    E pa Srbi za razliku od vas Hrvata biraju drustvo...pozdrav od Slovenke!!!!!!!!!

  • mrki_5 12.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Čedomir 11.06.2012.

    to je predsjednik pravi... svaka čast....

Komentiraj...
Vidi sve komentare