To je to što me zanima!

"Sve su stranke suglasne da se i učenike uključi u reformu"

Nitko u povjerenstva ne smije gurati svoje ljude, nego je potrebno izabrati najbolje učenike koje Hrvatska ima u ovome trenutku, rekao je Marko Matijević
Vidi originalni članak

Sve parlamentarne političke stranke prihvatile su naš prijedlog. Imamo obrazovni konsenzus, rekao nam je Marko Matijević, urednik portala Srednja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Portal Srednja.hr, podsjećamo, prije nekoliko tjedana pokrenuo je prvi politički obrazovni konsenzus s ciljem uključivanja učenika u reformu obrazovanja. Tražili su od političkih stranaka da kažu prihvaćaju li njihov prijedlog da učenici budu dio stručnih skupina za kurikularnu reformu. Sve parlamentarne stranke su im u roku 16 dana odgovorile kako podržavaju konsenzus. 

Prijedlog su, osim političkih stranaka, podržali i Hrvatski studentski zbor, Vijeće studenata te Nacionalno vijeće učenika. Konsenzus je prihvatilo čak i Vijeće mladih pri Uredu predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović.

- Ovo pokazuje zrelost političkih stranaka te da postoji zajednički interes kada su u pitanju mladi - smatra Matijević. Dodao je kako je sada ključno da se natječaj napravi kako spada.

- Nitko u povjerenstva ne smije gurati svoje ljude, nego je potrebno izabrati najbolje učenike koje Hrvatska ima u ovome trenutku - objašnjava nam Matijević.

Prema prijedlogu portala Srednja, svaka ekspertna skupina trebala bi imati jednog člana koji je učenik srednje škole, a skupine za hrvatski i engleski jezik te matematiku imale bi dva člana. 

- Dat ću na znanje Ministarstvu znanosti i obrazovanja da imamo podršku svih stranaka. Na njima je da raspišu natječaj - kazao je naš sugovornik. Srednja je, dodaje njezin urednik, napravila sve što je u njihovoj domeni podrške učenicima.

- Ovo može biti temelj da se učenici uključe i u rad drugih tijela koja ih se tiču. Bio bi to građanski odgoj u praksi - zaključio je Matijević.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lotus_1 14.07.2017.

    Mlado, naivno....:)

  • škver 14.07.2017.

    Ako si pametan, sam ćeš naći pravi put!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare