To je to što me zanima!

Sve više neodlučnih: Most i dalje u padu, a raste Živi zid

U svojem prvom mjesecu rada, rad Vlade Tihomira Oreškovića podržava 40% građana, 34% ne podržava, a četvrtina građana uopće nema izražen stav
Vidi originalni članak

Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za veljaču 2016. koji je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. veljače. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 973 punoljetna građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

Kako se navodi, podaci za veljaču prije svega reflektiraju političke događaje iz druge polovine siječnja i prve polovine veljače. Ovaj period obilježili su važni politički događaji. Predstavljena je nova Vlada i ministri. U vrlo kratkom roku, ministar branitelja je smijenjen, a ministar kulture je i dalje pod povećalom javnosti. Tijekom provedbe istraživanja, Vlada još uvijek nije bila u potpunosti formirana, niti je predložen proračun. Fokus je također bio na Predsjednici zbog traženja smjene Lozančića te pomilovanja pojedinih osoba.

Rejting stranaka: Most i dalje u padu

Politički aktivan mjesec nije se odrazio na rejting dvije vodeće stranke, ali je MOST-u podrška značajno pala. Na osnovu toga je blago porastao rejting Živog zida te se povećao udio neodlučnih.

Rad vlade podržava 40% građana, a 34% ne podržava

U svojem prvom mjesecu rada, rad Vlade Tihomira Oreškovića podržava 40% građana, 34% ne podržava, a četvrtina građana uopće nema izražen stav.

U usporedbi s Vladom Zorana Milanovića u prvom mjesecu njezina rada, Vlada Tihomira Oreškovića je u nepovoljnijem položaju i pod većom kritikom javnosti. Vladu Zorana Milanovića u prvom mjesecu njezina rada podržavalo je 60% građana.
I prosječna ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića (2,51) značajno je niža nego li prethodne Vlade u prvom mjesecu njezina rada (3,18). Nešto više od polovine građana vjeruje da će Vlada Tihomira Oreškovića odraditi mandat do kraja.

Pada podrđka predsjednici

Čini se da je svojim aktivnostima Predsjednica smanjila povjerenje u svoj rad te ovaj mjesec, nakon 3 mjeseca rasta, podrška njezinim odlukama i potezima pada.
Ipak, prosječna ocjena rada Predsjednice i dalje je viša od prosječnih ocjena ostalih institucija i iznosi 3,16. 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Zmar116 26.02.2016.

    Za što to toćno HDZ ima 29% podrške,kad se nisu pomakli od početka početaka u ovom mandatu...Tko im je sad kriv za to, Srbi,komunjare ili moža MOST? Njima je uvijek netko kriv,a ovaj put bi Lozančić ,kao mogao ispasti glavni krivac,a po MOSTU će pljuvati tek na kraju mandata....Po prijedlogu proraćuna vidim od reformi ni slova R..Pa nisu ludi rušiti ovaj parazitski sustav koji su tako mukotrpno i vrijedno gradili ovih 25 godina.....

  • Zlurad 26.02.2016.

    Sve se čudim da rezultati nisu da sdp ima podršku 95% Hrvata

  • banirana 26.02.2016.

    Živi zid vam raste a neki dan svi mediji objaviše kako je čak dvije trećine članstva napustilo proletera Sinčića zbog općeprepoznatih naznaka diktatorstva fanatizma isključivosti anarhizma ekstremizma.... a sad opet drukate Živi zid u korist SDPa jer SDP se nada da će ih Sinčić jednom vratiti na vlast a oni koji imaju uši i pamet nadaju se da će radikalni ljevičar Sinčić proletjeti kroz politiku kako došo tako i ošo - neozbiljno nekonstruktivno i infantilno

Komentiraj...
Vidi sve komentare