To je to što me zanima!

Sve više pesimista: Josipović, Vlada i Sabor gube potporu

SDP u ovom trenutku podržava 30 posto ljudi, a u veljači potpora im je iznosila 35 posto. HDZ podržava 18,5 ljudi, a HNS je sa 2,9 posto podrške sve nepopularniji
Vidi originalni članak

Prema rezultatima istraživanja Ipsos Pulsa za Dnevnik Nove TV u travnju je rastao pesimizam, pa je tako 53,3 posto građana smatralo da zemlja ide u lošem smjeru, a suprotno mišljenje ima njih 33,9 posto. Prije mjesec dana bilo je 49 posto pesimista i 34 posto optimista. 

Potporu gubi i predsjednik Ivo Josipović čiju je politiku prije mjesec dana podržavalo 74,2 posto birača, a u ovom trenutku odobrava ju njih 68,8 posto. Školska ocjena za predsjednika je trojka. Vlada ima ocjenu 2,71, a Sabor 2,24. Prema ocjenama potpora je pala svim institucijama.

Pada i potpora strankama, pa SDP u ovom trenutku podržava 30 posto  ljudi, a u veljači potpora im je iznosila 35 posto. HDZ podržava njih 18,5. Na trećem mjestu su Laburisti sa 7,7 posto podrške, a HNS-u i dalje pada popularnost, pa ih je u travnju podržavalo tek 2,9 posto ljudi. Stranci je to najniži rejting u posljednjih godinu dana.

Na čelu najpopularnijih političara ostao je predsjednik Josipović, a premijera Milanovića na treće mjesto je istisnuo Dragutin Lesar. Slijede ih Ivan Grubišić, Boris Šprem i Ruža Tomašić.

>> Detaljnije rezultate istraživanja pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 93

  • eurofob 27.04.2012.

    ajde josipoviću mi domoljubi smo za tebe crnokošuljaši,koga bi ti to doveo opet srbadiju iz srbije kao tito,pusti se politike zavađaš hrvatski narod svojom komunističkom školom.bićeš zapisan da si uništio sve što su hrvati uspjeli krvlju stvoriti ,a mošda i vrijednije od tog sveg zajedništvo si uspio unistiti ...ali nećete uspjeti .....

  • dea1111 27.04.2012.

    Prvi sa vlade treba otic Milanovic , pa predsjednik, pa ona ministrica okolisa , brine se vise za to sta ce se u vladi jest za Ponedjeljak nego za svoj posao... Jeb. ju njen ZELENI PONEDJELJAK

  • sara122 27.04.2012.

    Joj, kak se svi čudimo kak picek glisti. Mi smo poznati po tome da bi sve preko noći. Preko noći je bilo lako krasti, sad kad nam je "svanulo" teško to po bijelom danu vraćati natrag. A šta, možda trebalo Milinovića za premijera ? Jacu za predsjednicu ? Keruma za ministra gospodarstva ? Ma da je neznam tko, ne može u nekoliko mjeseci popraviti sigurno najveću pljačku jedne države u svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare