To je to što me zanima!

Sve više turista u postsezoni; Lorencin: Sezona je sve dulja

Ministar turzima u priopćenju iz svog ministarstva kaže kako rezultati ukazuju da je sezona u Hrvatskoj sve dulja i da turisti koji kod nas dolaze ostaju sve dulje
Vidi originalni članak

Na Jadranu i u Zagrebu u listopadu je bilo ukupno 8,5 posto više turističkih dolazaka i 4,6 posto više noćenja nego u istom mjesecu prošle godine, podaci su Ministarstva turizma. Stranih turista je u listopadu došlo 460.200 ili 10,7 posto više. 

Što se tiče domaćih turista, negativan trend je nastavljen pa ih je u listopadu na Jadranu i u Zagrebu bilo ukupno 87.000 ili 2 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. 

Ministar turzima Darko Lorencin u priopćenju iz svog ministarstva kaže kako najnoviji rezultati ukazuju na činjenicu da je sezona u Hrvatskoj sve dulja i da turisti koji dolaze u Hrvatsku u njoj ostaju dulje nego do sada. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • ludom 09.11.2013.

    Je... ga. Opet ćemo imati problem. Sezona sve dulja, a dani sve kraći. Sad će turisti nočnici, moći za istu lovu dulje boraviti u krevetu. Kuže oni stvar, pa lijepo dolaze sada, kada im je jeftinije noćiti, a osim toga dulje mogu noćiti. Jebeš ljeto. Platiš 50 eura da bi noćio samo par sati. A sada u 11 mjesecu, lijepo noćiš k"o čovjek. I to za pola cijene. A vjerujem da ministar zna, da će strenđeri najviše noćiti u mjesecu kada je dan najkraći u odnosu na noć. Znači nekakav par turista nočioca ode lijepo noćiti u 19 sati (jer je već daleko noć), a izvlače se iz kreveta u 8 ujutro. Trebalo bi, dakle to naplatiti. Jer se noći dulje nego po ljetu. A sve nam je to dragi bog dao. Mislim ta jesenska dulja noćenja.

  • mrzovoljni 09.11.2013.

    Kako divne vijesti ma super e da su istina , ALI nisu. Prošečite gospodine Lorencin malo Pulom ili cvijetom hrvatskog turizma Porečom pa mi recite gdje su vam ti turisti. Stvarnost je ovakva ZATVORENI HOTELI, KAMPOVI, DUČANI ULICE PUSTE , TURISTIČKI RADNICI NA GODIŠNJEM,DOKAD, ETO NI BOG DRAGI NEZNA. I stvarno uspješno produljena sezona, postavljanja traka porezne uprave zbog neplačenih poreza, a šta je s velikim neplatišama ,što bi rekao ŠOJIĆ ( bela lađa) E ONI SU NA KAJMAČANSKI OTOCI i boli ih ( ma ne ne boli ih , super im je) uvo za jelte kako bi ono rekli STOKU SITNOG ZUBA

  • WOMANIZER 09.11.2013.

    ajde krasno, samo da nas to još i spašava (mislim) da se uspije više prikupiti nego što trošimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare