To je to što me zanima!

Sve više žrtava: Broj mrtvih od tornada u Joplinu dosegao 139

Neka tijela su u vrlo lošem stanju tako da će se morati napraviti DNK analiza. Obitelji, kojima su nestali najmiliji, ogorčene su jer proces identifikacije nije brži
Vidi originalni članak

Vlasti u Missouriju identificirali su još 17 tijela stradalih u tornadu. Broj mrtvih tako je narastao na 139. U tornadu koji je potpuno uništio grad Joplin ozlijeđeno je 900 ljudi. Vlasti su do petka uspjeli identificirati 49 žrtava. Neka tijela su u vrlo lošem stanju pa će morati napraviti DNK analizu. Obitelji, kojima su nestali najmiliji, ogorčene su jer proces identifikacije nije brži. Kako bi si pomogli u identifikaciji žrtava liječnici se koriste rendgenske snimke, otiske zubiju ili bilo kakvim prepoznatljivim oznakama na tijelu, piše CNN. Radi se o najsmrtonosnijem tornadu koji je pogodio SAD još od 1947. godine. U nedjelju bi u Joplin trebao doputovati i predsjednik Barack Obama. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vivax 29.05.2011.

    Iskreno mi je žao zbog svih tih ljudi koji su izgubili živote. ali ne kužim te amerikance, toliko su napredni i imaju sve, a danas gledam na tv-u kako obnavljaju kuće, a cijela kuća im je od drveta i nekih drvenih ploča umjesto zida, betona i malo armature. Ne razumijem se puno ali mislim da bi i pod naletom tornada takva kuća ostala ipak čitavija od ovih drvenih što ih imaju. Jednostavno ne kužim zašto ne prave takve kuće. Još jednom žal za svim poginulima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare