To je to što me zanima!

Šveđanka umrla nakon naglog izrona s oko 70 metara dubine

Nakon naglog izrona kolege i voditelj su je pokušali reanimirati kisikom. Odmah su je prevezli u Vodice, gdje je čekala Hitna pomoć. Preminula je na putu do bolnice
Vidi originalni članak

Šveđanka J.S. (29) preminula je u srijedu nakon naglog izrona s oko 70 metara dubine u moru kod otoka Žirja. Djevojka je ronila u skupini od šest ronilaca, u organizaciji murterskoga ronilačkog centar "Najada diving". Bila je osposobljena za ronjenje, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Nakon naglog izrona kolege i voditelj su je pokušali reanimirati kisikom. Odmah su je prevezli u Vodice, gdje je čekala hitna pomoć. Nesretna Šveđanka preminula je u vozilu Hitne na putu do šibenske bolnice.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dinar 14.09.2011.

    Ronjenje je predivan, možda i najljepši oblik rekreacije i oslobađanja svakodnevnog stresa. Treba mu pristupiti krajnje ozbiljno, a nesreće su uvijek moguće, kao i u svim drugim uobičajenim ljudskim aktivnostima (pogine čovjek na biciklu, u autu, padne preko balkona...).

  • ozujaner 14.09.2011.

    Pola te nisam razumio, a druga polovina priče je nategnuta. Što je ovo: "...i za sobom je u panici primila se za drugog ronioca..."? Primila se za unesrećenog? Kakvo "padanje"? Ako su bili na max dopuštenoj dubini od 40 m, onda je preostalih 30 m prilično dug put. Na kraju kojega je unesrećeni(?) bio taj koji se lansirao, a ne ona?! Nah, odustajem :-)

  • Felamo 14.09.2011.

    Evo upravo sam saznao da ovi novinari kao i svi drugi novinari iz redovnih tiskovina a ne strucni novinari nisu obavili svoj posao kako treba nego su napisali kako bih bilo sto dramaticnije i kako bi nastetili ronjenju i toj industrija pa vam evo prava istina koju smo mi saznali iz strucnih izvora. dakle ronjenje je bilo u svim granicama dopustenim ali se desilo na regularnoj dubini nesreca dali srcani udar ili nesto drugo jednog od ronioca i za sobom je u panici primila se za drugog ronioca i skupa su padali do dubine od 70 m i radi takve kriticne situacije ronioc koji je bio pri svijesti napuhao je jacket i katapultirao sebe i unesrecenu na povrsinu i to je novinaru bilo tesko saznat a ja sam saznao u 2 minute toliko o tocnosti informacija o ronjenju i ostalim clancima kako rone sa cistim kisikom pa to nema veze sa pameti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare