To je to što me zanima!

Svečano predstavljena nova zgrada Muzičke akademije

U utorak je otvorena zgrada Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na Trgu maršala Tita. 'Hrvatski hram glazbe' projekt je vrijedan 210 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Nakon 100 godina seljenja - jedna od najvažnijih umjetničkih institucija napokon je dobila svoj dom. U utorak je svečano otvorena zgrada Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na Trgu maršala Tita.

'Hrvatski hram glazbe' kako su zgradu nazvali, projekt je vrijedan 210 milijuna kuna.

Nazočnima su se obratili dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, gradonačelnik Milan Bandić, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roko Andričević i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Sanjin Strukić/PIXSELL

U programu Dana otvorenog trga sudjeluje devet institucija smještenih na Trgu maršala Tita (Hrvatsko narodno kazalište, Akademija dramske umjetnosti, Muzička akademija, Pravni fakultet, Muzej za umjetnost i obrt, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado i Hrvatski školski muzej) koje će prvi put istodobno otvoriti vrata građanima i darovati im različite programe tijekom cijeloga dana, a točno u podne ispred zgrade HNK počet će svečani koncert Orkestra i Zbora HNK kojima će se pridružiti glazbenici Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a i Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ambientocclusser 30.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Medici 30.09.2014.

    Zgrada se "predivno" uklapa u prostor, Muzej za umjetnost i obrt i ovo ruglo nema veze s vezom. Tko je za to dobio pare? Užas!

  • tomo_horvat 30.09.2014.

    a da izvjestite i o paralelnom protestu Kruga za trg koji traži preimenovanje trga zločinca Tita? ili bi neovisno izvješćivanje bilo ipak previše za naše medije?

Komentiraj...
Vidi sve komentare