To je to što me zanima!

Svećenik iz Slovenije nagovarao časne na seks u troje? 'Rekao je da će replicirati Sveto Trojstvo'

Jedna časna sestra ispričala je talijanskim medijima kako ju je svećenik zlostavljao tijekom 90-ih godina. Navela je i da je pitao nju i još jednu časnu za seks u troje i objasnio da će replicirati "Sveto Trojstvo"
Vidi originalni članak

Isusovac iz Slovenije Marko Ivan Rupnik, svećenik blizak papi Franji, navodno je dvije časne sestre pokušao nagovoriti na seks u troje te to usporedio sa Svetim Trojstvom, javlja The Times

O slovenskom svećeniku su ranije ovog mjeseca izvijestili i talijanski mediji koji su navodili da je tijekom 90-ih godina zlostavljao časne sestre u Sloveniji. Jedna od časnih sestara je ispričala za talijanske novine da joj je Rupnik oduzeo nevinost i natjerao da šuti o tome.  Dodala je i kako je iskorištavao njezinu krhkost i nevinost te da je pitao nju i drugu časnu za seks u troje i objasnio da će tako "replicirati trostrani odnos Boga, Isusa i Duha Svetoga". 

NAKON BLASFEMIČNIH OBJAVA Vatikan razriješio svećenika Frank Pavonea zbog neposluha

Časna je navela i da je Rupnik zlostavljao skoro 20 časnih sestara, no da je usprkos svemu tome naišla na ignoriranje. Nakon što je objavljen intervju, isusovački red pozvao je sve žrtve da istupe i obećao da će ih saslušati "s razumijevanjem i empatijom". 

Isusovac iz Njemačke Hans Zoller, jedan od stručnjaka Katoličke Crkve za prevenciju seksualnog zlostavljanja, oglasio se o slučaju i rekao kako se tim slučajem "loše upravljalo" od 90-ih godina te da na puno pitanja još nema odgovora. 

PRIZNAO ZLOSTAVLJANJE Vatikan će istražiti francuskog kardinala koji je zlostavljao 14-godišnju djevojčicu

Isusovački vjerski red priznao je da je Vatikan istraživao Rupnika, ali da je presudio kako je nastupila zastara. Međutim, isusovci su naveli da je svećenik ekskomuniciran još u svibnju 2020. godine, nakon što je ispovjedio ženu s kojom je bio u vezu. Vatikan je ekskomunikaciju ukinuo kada se Rupnik pokajao, ali su mu isusovci zabranili ispovijedanja i vođenja duhovnih vježbi. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 3hz 21.12.2022.

    Pa čemu je tu problem. Oduzeo joj nevinost davno pa sada objavljuje,

  • Miške 21.12.2022.

    Kao fra Šime Prč

  • Miške 21.12.2022.

    I oni se pare kao majmuni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare