To je to što me zanima!

Svećenik se moli Bogu da Sarkozy dobije srčani udar

Francuska je započela deportaciju Roma. Ruše im naselja i šalju ih kući u Rumunjsku i Bugarsku. Svećenici se pak protive programu deportacije...
Vidi originalni članak

Svećenici u Francuskoj protive se odluci predsjednika Nicolasa Sarkozyja da iz zemlje deportira Rome, a rušenja romskih logora posebno je oštro dočekao svećenik Arthur Hervet (71). Obraća se Bogu, kaže, jer ne vjeruje da vlast planira pomoći Romima.
- Molim se, oprostite mi, da Sarkozy doživi srčani udar - rekao je svećenik iz crkve sv. Martina Esquermesa u Lilleu dodavši da se protiv Roma vodi rat. U znak prosvjeda ministru unutarnjih poslova vratit će svoje odličje za zasluge. U četvrtak i petak u Rumunjsku i Bugarsku su vratili 200-tinjak ljudi. Dio je to programa borbe protiv kriminala i ilegalnih useljenika. Talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni pohvalio je potez francuskog predsjednika i rekao kako će i Italija od Europske komisije tražiti dopuštenje da izbaci Rome koji žive od socijalne pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • CoRny_ 23.08.2010.

    nista sporno u tome. osim naravno svecenika koji se moli da ovaj dobi srcani... gluposti! svi znamo da takve stvari ne djeluju. :p

  • user_48884 23.08.2010.

    Kao prvo, krasan i uzoran svećenik koji se moli za nesreću drugoga. Zar njegova vjera ne propovijeda \"okretanje drugog obraza\" i \"praštanje\"? Genijalac. Kao drugo, u Francuskoj su u pravu. Deportiraju ILEGALCE, a ne Rome državljanine Francuske, prema tome ništa tu nije protuzakonito.

  • danalena 23.08.2010.

    Steta je samo sto nema boga...

Komentiraj...
Vidi sve komentare