To je to što me zanima!

Svećenik u životnoj opasnosti: Teško opečen u eksploziji plina

Svećenik Kotorske biskupije Jakov Jurendić teško je povrijeđen u eksploziji plina i požaru koji je oko pet sati ujutro u subotu izbio u kući u vlasništvu Crkve u Kaluđerovini kod Tivta.
Vidi originalni članak

Iz još neutvrđenih razloga eksplodirala je plinska boca te izazvala požar na katu kuće kojom se koriste  svećenici koji službuju u samostanu na obližnjem otočiću Gospe od Milosti u Tivatskom zaljevu.

Vatrogasci su odmah intervenirali i na licu mjesta našli teško povrijeđenog svećenika kojemu su već pokušali pomoći građani koji su se ondje zatekli. 

Prema tvrdnji očevidaca, 71-godišnji svećenik Jakov Jurendić bio je zahvaćen požarom i poput žive buktinje istrčao je na ulicu.

Prvi su mu u pomoć pritekli radnici osiguranja iz obližnjeg hotela „La Perla“ i Tivćanin Tonći Francesković koji je nesretnog Jurendića stavio u svježe otkose trave da bi ugasio plamen na njegovoj odjeći.

Ozlijeđenog svećenika zbirnula je ekipa Hitne pomoći iz Tivta i zatim prevezla u Opću bolnicu Kotor. 

Zbog teških opeklina koje su zahvatile veću površinu njegovog tijela, svećenik Jurendić je životno ugrožen pa je  prevezen na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • domoljub029 12.05.2019.

    Vjerovao je da će ga taj bog štititi kao i sve ljde od postanka svijeta na ovamo

  • 11.05.2019.

    kako to? nije ga Bog cuvao?

  • Papatest 11.05.2019.

    Izgleda da je Bog zadrijemao na trenutak

Komentiraj...
Vidi sve komentare