To je to što me zanima!

Švedska Atlantida? Na dnu Baltika našli oruđa i harpune

Otkriće bi moglo biti dokaz postojanja jednog od najstarijih prethistorijskih naselja ikada otkrivenih na području Skandinavije. Neki nalazi su vrlo dobro očuvani
Vidi originalni članak

Švedski ronioci su u Baltičkom moru otkrili kolekciju artefakata iz kamenog doba za koje vjeruju da su ih za sobom ostavili švedski nomadi prije čak 11.000 godina, piše Daily Mail

Otkriće bi moglo biti dokaz postojanja jednog od najstarijih prethistorijskih naselja ikada otkrivenih na području Skandinavije. Neki nalazi su vrlo dobro očuvani, a stručnjaci otkriće nazivaju švedskom Atlantidom. Pretpostavljaju da je naselje nestalo pod morem na sličan način kao i mitski otok u Atlantskom oceanu, za čije postojanje nema čvrstih dokaza. 

Predmete je otkrio profesor Björn Nilsson sa Sveučilišta Soderton koji je ronio zajedno s timom sa Sveučilišta Lunds.

Među ostalim su pronašli i životinjske rogove, razna oruđa, ali i harpun izrađen od životinjske kosti te kosti drevne životinje, divljeg goveda, koje je predak današnjeg goveda.  

Podvodno istraživanje kod otoka Hano je trajalo tri godine, a troškove je pokrivao švedski Odbor za nacionalno nasljeđe. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Brligr 29.01.2014.

    kakva prehistorija , mislim da još nije ekavština službena u RH

  • twinsi2 29.01.2014.

    Ja uvijek govorim tko zna što sve more skriva:)))

  • nikluk20 29.01.2014.

    ako se čitaju tekstovi napisani još u doba antike atlantida je bila napredna civilizacija sa nevjerovatnim izvorima energije, letjelicama i sličnim tehnologijama....tu ste sada našli jedno brončano koplje i gredu od nečije vikendice....da niste malo pretjerali sa naslovom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare