To je to što me zanima!

Svemirski kolegij: Zvjezdane staze na riječkom Sveučilištu

Studenti riječkog Sveučilišta o filozofskim pitanjima raspravljaju na temelju tema iz TV serije. Za to je zaslužan dr.sc. Boran Berčić, obožavatelj “Zvjezdanih staza”
Vidi originalni članak

Filozofski fakultet riječkog Sveučilišta, točnije Odsjek za filozofiju, uveo je ove akademske godine “Zvjezdane staze” kao izborni kolegij.

Za to je zaslužan dr.sc. Boran Berčić. Obožavatelj “Zvjezdanih staza” u toj kultnoj televizijskoj seriji i pokretu našao je neiscrpan izvor mnogih filozofskih tema.

- Što Data pokazuje o funkcionalizmu u filozofiji uma? Je li on čovjek? Što Proroci pokazuju o vremenu? To su teme kojima se bavimo - kaže dr.sc. Boran Berčić.

Tvrdi kako je fakultetsko vijeće bez problema prihvatilo tu ideju.

- Studiranje ‘Star Treka’ u svijetu nije neobično. Glavna literatura je hrvatski prijevod knjige ‘Zvjezdane staze i filozofija’ iz 2009. godine - objasnio je dr.sc. Berčić.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • zelot 16.04.2012.

    Za državne službe im ni ne treba drugo. Sve će to porezni obveznici platiti.

  • user_146276 16.04.2012.

    full speed ahed. warp 7 :D

  • NemamPosao 15.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare