To je to što me zanima!

Šverc oružja: Carinici u Luci Rijeka zaplijenili srpske rakete

Rakete su u kontejnerima trebale ići za Sudan. Iza pošiljke navodno stoji Slobodan Tešić, poznati trgovac oružjem ali i jedan od financijera stranke Tomislava Nikolića
Vidi originalni članak

Riječki carinici posumnjali su u deklaracije na jednom od stotina kontejnera s tegljača. Početkom tjedna otvorili su neke od srpskih kontejnera i pronašli rakete. Roba je bila namijenjena za Sudan. Carinici su utvrdili da su neki istovrsni kontejneri istog isporučitelja već ukrcani i otplovili, procjenjuje se da ih je bilo od četiri do 10, a najavljen je i dolazak još njih, javlja Večernji list.

Riječ je o raketama za višecijevne raketne bacače kalibra 122 mm, te protuavionskim raketama zrak-zrak u dijelovima, ali bez bojevih glava, koje su čini se bile otišle u nekoj od prethodnih pošiljki. Budući da je riječ o ilegalnoj trgovini oružjem alarmirane su obavještajne službe, ali i MORH.

Carinici su ubrzo primili poziv carinske službe Srbije o tim istim sumnjivim kontejnerima. 

Večernji list navodi kako se sumnja da iza svega stoji Slobodan Tešić - jedan od najvećih trgovaca oružjem u regiji. 

Inače, Tešića se u depešama s WikiLeaksa označava kao švercera oružjem za zemlje gdje vlada “teroristički” režim. Prodavao je Libiji, Jemenu i Liberiji.

Ako iza tih raketa doista stoji Tešić, koji se spominje i kao jedan od financijera stranke aktualnog srbijanskog predsjednika i premijera, to bi bilo nezgodno za službeni Beograd.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • zahira45 15.09.2013.

    Baš bi bilo dobro da Tešić stoji iza toga. Pali bi još neki vidjeni Srbski političari. Navijam za istražitelje i brze rezultate.

  • Toxico 14.09.2013.

    Ovako piše u Jutarnjem:"Službenici Carinarnice Rijeka prije nekoliko dana su, navodno po dojavi obavještajne službe, zaplinijenili više kontejnera punih sofisticiranoga naoružanja..." A ovo da su carniici Srbije, tek po otkriću Hr Carinika,kao blef javili Hrvatskoj carini mi je malo glupo.Zato što bi to bio trag do onoga ko je umešan. Znači ili bi vam se javilo na vreme da obratite pažnju, ili se posle tog otkrića niko nebi ni javljao.

  • Karadzic 13.09.2013.

    Obnavljamo zalihe.Trebat ce nam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare