To je to što me zanima!

Sveta Stolica tuži Republiku Hrvatsku zbog zemljišta u Dajli

Državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone podnio tužbu Upravnom sudu Republike Hrvatske protiv odluke Ministarstva pravosuđa u vezi spora u slučaju Dajla
Vidi originalni članak

Vatikan je tužio Hrvatsku zbog slučaja Dajla. Točnije, Državno tajništvo Svete Stolice 2. rujna podiglo je tužbu (kao zastupnik Župe Dajla) protiv odluke Ministarstva pravosuđa da spor između talijanskih benediktinaca i Porečko-pulske biskupije riješi tako da zemlju vrati u vlasništvo Republike Hrvatske.

- Obavještavam Vas da je protiv rješenja Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 9. kolovoza 2011., kojim su oglašena ništavim rješenja Ureda za imovinskopravne poslove Istarske županije, Ispostave Buje o vraćanju u vlasništvo odnosno utvrđenju prava na naknadu za nekretnine oduzete za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, kod Upravnog suda Republike Hrvatske 2. rujna 2011. zaprimljena tužba tužitelja Župe Sv. Ivana Krstitelja (Dajla), zastupane po Državnom Tajništvu Svete Stolice, koje zastupa Državni Tajnik Kardinal Tarcisio Bertone. 

Dana 5. rujna 2011. protiv istoga akta zaprimljena je tužba tužitelja Abbazia d.o.o. Pula, zastupanog po direktoru Mauru Maccarinelliu, kojeg zastupa Tiziano Sošić, odvjetnik u Puli - rekla nam je glasnogovornica Upravnog suda Republike Hrvatske Lidija Prica.

Idi na 24sata

Komentari 171

  • grebonja 10.09.2011.

    Isus je hodao na magarcu, Papa se vozi u blindiranim bijesnim autima. Isus je imao sandale, Papa ima Pradine cipele. Isus je imao sebe, vjeru, Boga i svoje sljedbenike, Crkva ima zemljišta na pola zemaljske kugle. Najbogatiji su zemljoposjedinici. I sad na kraju traže još i ono darovano?? A joj. Gdje to vodi???

  • 10.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • rana285 10.09.2011.

    ma daj ljudi ovo je sramota sta papa trazi pa nek na jos uzmu i po bubreg svakom gradjaninu HR. i to neka rade u ime boga, kao sto su ubijali u ime boga stoljecima sto neki nisu bili istomisljenici crkve 300 god. su ubijali zene i muskarce u ime crkve i boga jer su bili vijesci i vjestice nema kakve muke i mucenje nisu radili pa na kraju tko je izumijo sprave za mucenje nego CRKVA !! sve dok je crkve i vjere u laznoga boga i dok je nacije i nacijonalizma biti ce mrznje netrpeljivosti i ratova. a kad je papa dolazijo u HR. pa to je sramotra 45 milijona kuna je to kostalo nas narod . a svi postaju sveci i kad umru i treba ih slaviti ,to su orginalni vragovi a ne svecii !!! gade mi seeeee!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare