To je to što me zanima!

Sveučilište je ipak odustalo: Povlače tužbu protiv studenta

Podsjetimo, Sveučilište u Zagrebu tužilo je Luku Kovača, studenta Hrvatskih studija, zbog "povrede ugleda". Od Kovača je tražilo da im plati 20.000 kuna
Vidi originalni članak

Rektor je prihvatio činjenicu da u istupu kolege Luke Kovača nije bilo loše namjere, poručili su sa Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilište je, podsjećamo, tužilo Luku Kovača, studenta Hrvatskih studija, zbog “povrede ugleda” te tražilo da im plati 20.000 kuna jer je Hini 2. studenog, komentirajući provalu u prostorije studentskih udruga, izjavio “kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali kako postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge.

Nakon sastanka s Nediljkom Jerkovićem, predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta te studentskom pravobraniteljicom Barbarom Šimić, rektor Damir Boras odlučio je odustati od tužbe.

- Zajednički zaključak sastanka je da će Sveučilište povući tužbu - izjavili su iz rektorata.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • arwin 14.12.2017.

    Kako su naši dični profesori uvredljivi kad im musavi student insinuira da rade pritisak na studente ali o dokazanoj korupciji u vlastitim redovima nemaju ništa za primjetiti. Ma još mi dobro i stojimo obzirom kakvi su nam "najpametniji i najmoralniji". Fuj.

  • projekt_venus 13.12.2017.

    Upravo ovakvi skupa sa HDZ-om i Kaptolom tjeraju mlade ljude iz Hrvatske.

  • zagi 24 13.12.2017.

    Pa nije Sveučilište podiglo i povuklo tužbu, nego Boras

Komentiraj...
Vidi sve komentare