To je to što me zanima!

Svi gledaju u Ukrajinu, a drugi kraj svijeta zabrinjava moguća invazija na Solomonske Otoke

NOVI EXPRESS Kao i Ukrajina, i Solomonski Otoci imaju Poveljom UN-a zajamčeno pravo da slobodno određuju s kojom će državom uspostavljati bilateralnu suradnju i u koje će multilateralne saveze ulaziti
Vidi originalni članak

Godinama je Ruska Federacija upozoravala da je širenjem NATO saveza na istok ugrožena njezina nacionalna sigurnost. Kao osobito neprihvatljivu mogućnost Rusi su isticali najavljivano članstvo Ukrajine u NATO savezu. Predstavnici svih članica NATO-a jednoglasno su uzvraćali da je suvereno pravo svake međunarodno priznate države da potpuno slobodno odlučuje hoće li se ili neće pridružiti nekoj međunarodnoj organizaciji ili savezu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mislilac 15.05.2022.

    Odličan članak. Čestitam.

  • Suštinu u prvi plan 15.05.2022.

    Dobro poentirano u nekoliko točaka; da bi već sada zemlje Zapada koje su zdušno protiv agresije na Ukrajinu trebale iskazati neslaganje sa SAD-om i Australijom u njihovim prijetnjama Solomonskim otocima zbog ugovora s Kinom, prije nego do njihove intervencije dođe; da se međunarodno pravo primjenjuje selektivno; da treba stalno podsjećati da SAD nitko nije sankcionirao zbog ratova koje su one pokretale, zbog vrste oružja koje su koristile, niti zbog ratnih zločina koje su počinile; da u Rusiji i Kini  Zapad prvenstveno vidi ideološke neprijatelje. Sve protivno rezoluciji UN-a.

  • larry david 15.05.2022.

    Skrati članak Božo, pa tko će to čitati…

Komentiraj...
Vidi sve komentare