To je to što me zanima!

Svi pod superstol: Rješenje Kalinića za razorni potres

U Ured za upravljanje u hitnim situacijama kažu kako je Zagreb na području na kojem su mogući razorni potresi. Zato su se dobro pripremili...
Vidi originalni članak

Da je Atlantida imala sreću poput modernog Zagreba, pa da ima vizionara poput Pavla Kalinića, zacijelo danas ne bi leškarila na dnu mora. Kalinić, taktički mikroskop i strateški teleskop zagrebačke sigurnosti, koji se već proslavio idejama kupnje tenkića, bespilotne letjelice i gradnje zagrebačkog Pentagona, u četvrtak je otkrio kako razrađuje ideju specijalnog sigurnosnog stola pod koji bi se građani metropole sakriti u slučaju potresa!
- Stol mora biti od punog drveta - pripovijeda nam majstor iz Stolara d.o.o., koji je zbog važnosti ovog sigurnosnog pitanja htio ostati anoniman.
- Najbolji materijali su hrast ili bukva u kombinaciji s čeličnom konstrukcijom. Bitno je da je puno drvo - posebnim glasom ističe naš majstor, znajući koliko je kod ovakve tehnologije važan - ponekad i životno - svaki detalj. Meka i krta drva, poput johe, žalosne vrbe ili topole, nisu preporučljiva, kao i iverica ili šperploča. Drvo može imati vidljive godove, može biti farbano ili bajcano, ovisno o ukusu. Uz stol je poželjno imati zviždaljku (ili, naša preporuka, vuvuzele ili praporce) te bateriju, odnosno baterijsku lampu, i prvu pomoć. Ostale pojedinosti stolar nam nije htio otkriti jer se u doba razvijene industrijske špijunaže većina informacija uzima iz tiska. Pitanje je jesmo li već objavom da stol ima četiri noge i drvenu plohu otkrili Kalinićevu vojnu tajnu. Zato prelazimo na neprežaljenu igračku Kalinićeve misije, njegov tenkić. On, saznajemo ekskluzivno, mora imati četiri kotača, motor, karoseriju i sjedala te benzin ako je namijenjen za vožnju ili evakuaciju, ali prema Kalinićevim kriterijima to nije dovoljno da bi ga se smatralo sigurnim. Taj kriterij, zadovoljava tek ako ima specijalne sigurnosne bočice s vodom (ne nužno maskirne). Nakon što je strogo povjerljiva tajna o superstolu iscurila u javnost, iz Kalinićeva ureda je stigao demantij. Istina je, kažu, da je pročelnik spomenuo stol, ali ga ne patentira jer već postoji na američkom tržištu. Na kraju su otkrili frapantan podatak - analize su pokazale da je nakon potresa najsigurnije skloniti se pod stol.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • fijolica 09.09.2010.

    Ovaj se dobrano bunike napio a možda i nečeg žešćeg!

  • brzizestok 09.09.2010.

    koje pranje love, koma :)! Taj Kalinić je na teškim olovnim drogama !!!

  • drug Tito_1 09.09.2010.

    imaju oni Titov bunker u Konjicu blizu im je ognjišta......

Komentiraj...
Vidi sve komentare