To je to što me zanima!

Svi pročelnici moraju dostaviti plan ušteda do 15. lipnja

Gradonačelnik im je napisao kako točno prijedlog mora izgledati: moraju imati kolonu financijskog plana za 2021. godinu, kolonu predloženog umanjenja, te kolonu novog plana za 2021.
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je svim pročelnicima u Gradu poslao pismeni zahtjev da mu do 15. lipnja pošalju plan ušteda, a kao razloge za mjere štednje naveo je da se uvode zbog prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i za borbu protiv epidemije, primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz proračuna Grada Zagreba, uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenja prihoda, te osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza.

- Čelnici svih gradskih upravnih tijela su dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost pororačunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova - napisao je Tomašević u dopisu.

ODLUKA GRADONAČELNIKA Tomašević privremeno stopirao javnu nabavu u Gradu Zagrebu

Osim toga, napisao im je i uputu kako njihov prijedlog mora izgledati. Tako u dopisu stoji da predloženi planovi štednje moraju imati kolonu financijskog plana za 2021. godinu, kolonu predloženog umanjenja, te kolonu novog plana za 2021., kao i obrazloženje pozicija koje se smanjuju.

Na kraju je najavio da će, nakon što primi sve prijedloge, sa svakim pročelnikom obaviti pojedinačne razgovore o mjerama koje su naveli.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Hiroo_Onoda 12.06.2021.

    Predložili budu, osim sebe, otpuštanje većine. Jednom parazit uvijek parazit.

  • gvagec 12.06.2021.

    Koje godine, pa znaš koj je to posel. Otvoreni kafići, kaj hoćeš da zjape prazni. Pa špica je za vrijeme radnog vremena, a prekovremene ne plačate ..............................

  • 11.06.2021.

    nedaj im disat .. da nebi malo na fizikalnu terapiju poslije bandića

Komentiraj...
Vidi sve komentare