To je to što me zanima!

''Svi redoviti studenti moraju imati besplatno školovanje''

Ministar Jovanović smatra da je ulaganje u obrazovanje, znanost i istraživanja jedini put za izlazak iz krize, a najavio je i izmjene zakona o obrazovanju i o sportu
Vidi originalni članak

Otvarajući 4. sportsko natjecanje hrvatskih veleučilišta i visokih škola u Puli, Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta rekao je kako se zauzima za besplatno redovito studiranje. 

Ministar drži da Hrvatska danas nije zemlja znanja ni jednakih šansi, a upravo zbog činjenice da svega dva posto studenata dolaze iz obitelji s osnovnom školom, ministar  želi da svi studenti koji redovito ispunjavaju svoje obveze moraju imati besplatno školovanje.

Jovanović smatra da je ulaganje u obrazovanje, znanost i istraživanja jedini put  za izlazak iz krize. Najavio je izmjene zakona o osnovnom i visokom obrazovanju te o sportu koje bi Sabor trebao usvojiti do kraja svibnja. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Superteška 25.03.2012.

    O kome to ovisi? Prestanite blebetati i ponašati se kao da ste u opoziciji. Donesite odluku vi ste na vlasti.

  • Hanter 25.03.2012.

    Ja sam za prijemne da fakultete ne zagušuju oni što neznaju ni tablicu množenja,gratis fax za sve redovne studente na državnim fakultetima a oni što im djeca moraju biti ono što oni žele a neznaju ni pisat neka idu na privat fakultete i neka plate.Privat fakultet je profitabilna institucija gdje je kapital na prvom mjestu.Nisu oni glupi da sruše na godinu deset studenata na kojima je zarada otprilike 250 000 kuna godišnje.Njima nije svejedno dal im u klupi sjedi deset ili dvadeset studenata.

  • Ludomore 25.03.2012.

    Nadam se da je Bilić vidio video,mogao bi poboljšat redove

Komentiraj...
Vidi sve komentare