To je to što me zanima!

Svi sele pod nove krovove pa i Milanović kupuje stan

Predsjednik SDP-a prodat će svoj stan u naselju Bijenik u Zagrebu. Za njega će dobiti gotovo cijeli iznos koji mora platiti Vojkoviću za stan u Krajiškoj
Vidi originalni članak

Dok većina Hrvata grca pod inflacijom i strepi pred mogućim kreditnim slomom, hrvatske političare kriza ne brine. Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, prodat će stan od 130 četvornih metara u elitnom zagrebačkom naselju Bijenik te će se sa suprugom i dvoje djece preseliti na treći kat u Krajiškoj 36. Taj je stan nešto manji, oko 127 kvadrata i ima dvije etaže. Milanovići će stan platiti 251.000 eura, odnosno 1,8 milijuna kuna, potvrdila nam je glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić. Milanović, koji kao zastupnik ima plaću od oko 15.000 kuna, nije uspio mnogo uštedjeti, pokazuju podaci iz imovinske kartice. Tako će morati prodati stari stan, a dok ga ne proda, od banke će uzeti “prijelazni” kredit. Tim će zajmom odmah isplatiti dosadašnjeg vlasnika stana u Krajiškoj, a banci će vratiti novac čim proda stari stan. Dosadašnji vlasnik stana, koji se toliko svidio Milanoviću, predsjednik je Uprave Croatia osiguranja i potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković. Iako Milanović nije htio ništa komentirati, saznali smo da nije osobno poznavao Vojkovića, koji je stan renovirao početkom 90-ih. U međuvremenu se rastao od supruge s kojom se sporio oko tog stana. Od siječnja je pokušavao prodati nekretninu u Krajiškoj preko agencije, ali nije uspio. Oglas je stavio u novine. Javila mu se Milanovićeva žena Sanja (40). Došla je pogledati stan i, očito oduševljena, dovela i supruga. Prilikom zajedničkog razgledavanja nekretnine upoznali su Vojkovića. Milanovići se nisu ni pokušavali cjenkati, neslužbeno smo doznali, nego su odmah pristali na cijenu.

UPOZNALI SE DOK SU PREGOVARALI PRODAJU
Hrvoje Vojković oglas za stan stavio je u novine, a javila mu se Milanovićeva žena Sanja. Sa Zoranom je razgledala nekretninu i tada su upoznali Vojkovića

BEBIĆ SELI NA ŠALATU JER MU SMETA BUKA
Predsjednik Sabora se iz stana u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici, gdje je godinama živio sa suprugom Gerdom, seli na Ružičnjak 19 na Šalati. Najam stana od 126 kvadrata plaćat će 2200 eura, odnosno 15.600 kn na mjesec, a namjerava ga i kupiti. Platit će ga najmanje 4,5 milijuna kn, dok bi za stan u Petrinjskoj mogao dobiti tek tri puta manje. Ima kuću u Metkoviću te vikendicu od 120 kvadrata u Slivnu.
- U Petrinjskoj sam na petom katu, nemam balkona, nemam ništa i tu po čitav dan zuje auti - rekao nam je Bebić.

RONČEVIĆEV NOVI DOM NALAZI SE U URBANOJ VILI

Ministar unutarnjih poslova kupio je zadnji kat urbane vile na zagrebačkom Gornjem Bukovcu. Luksuzni četverosobni stan od 160 kvadrata s dvije terase i dva parkirna mjesta platio je više od 2,5 milijuna kuna. U gotovini je dao 356.000 kuna, a ostatak je platio putem kredita. Kredit će otplaćivati 30 godina, a mjesečna rata će mu biti 12.000 kuna. Zarađuje 22.500 kuna, a ima kuću od 118 kvadrata u Našicama te pokretnine vrijedne 600.000 kuna. Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa rekao je da je sve kupio od plaće.

KALMETA KUPIO STAN ZA OKO 1,4 MILIJUNA KUNA
Ministar turizma dobio je na korištenje stan od 156 kvadrata u zagrebačkoj Masarykovoj ulici. Stan od 118 kvadrata u Zadru kupio je lani na kredit, a procjenjuje se da ga je platio oko 1,4 milijuna kuna. Ima i dvije kuće te zemljište od 6000 kvadrata.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • zx10r 02.10.2008.

    hm pa ovo je sramota ,u ovome clanku se pise o stanovima od milijun i vise kuna ,a drugom clanku se pise o hrvatskom branitelju koji sa obitelji tri mjeseca zivi na klupi u parku ,e moj narode sto bi rekao thompson u svojim pjesmama,

  • Kataryzig20 02.10.2008.

    Dosta su se nakrali od već ionako gladnog i pokradenog naroda...kako ih nije sram, ljudi nemaju za osnovni život, a oni se na očigled razbacuju. Zar to nije omalovažavanje, ponižavanje i pljuvanje u lice građanima ove \'\'Lijepe naše?\'\' I oni bi još besplatni parking?! Di im je obraz? Narod bi se trebao skupiti na Markovom trgu, i to masovno! Dabgda im se svima stanovi urušili čim nogom stupe u njih!!!

  • drug Tito_1 02.10.2008.

    Država u banani a oni se bahate, zato izađimo na izbore i glasajmo kontra tako da ovi ostanu bez posla i nek čekaju ovrhe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare