To je to što me zanima!

Svi srednjoškolci u Zagrebu dobit će besplatne udžbenike!

Sramota je za zemlju da moramo "žicati" knjige. Moja je sreća da ja konzultiram dragog Boga i moju mater i svoje klikere, rekao je u utorak gradonačelnik Bandić
Vidi originalni članak

Iduće školske godine svi će srednjoškolci u Zagrebu dobiti besplatne udžbenike. Najavio je to danas gradonačelnik Milan Bandić na predstavljanju humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa za besplatne udžbenike na razini države, "Spremni za dobro", koje se održalo u prostorima Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru.

Besplatni udžbenici i za djecu s poplavljenih područja u Slavoniji

Nakon što je ponosno istaknuo da Zagreb već djeluje po tom pitanju tako što osigurava besplatne udžbenike osnovnoškolcima, ali i srednjoškolcima iz obitelji s troje i više djece, poručio je kako je, u suradnji s pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, Ivicom Lovrićem, osigurao i udžbenike za djecu s poplavljenih područja u Slavoniji.

'Sramota je za zemlju da moramo žicati knjige'

- Sramota je za zemlju da moramo "žicati" knjige. Moja je sreća da ja konzultiram dragog Boga i moju mater i svoje klikere. Marin Držić je rekao: "Tko srce dava - cijelog sebe dava". Nadam se da će ovo imati odjeka i na državnoj razini - dodao je gradonačelnik.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • marci2812 11.06.2014.

    Uvijek je najlakse tudim "k......" mlatit po koprivama. By the way - pa neka dotini donira novce koje je dobio od TZ -

  • BrotherBobo184 11.06.2014.

    Činjenica je da kao glavni grad Zagreb dobija najviše novca i najviše se gore ulaže. Teška centralizacija ima svoje velike prednosti, ali i nedostatke. Lako je financirati udžbenike zagrebačkoj djeci kad cijela Hrvatska plaća. Naravno nemam ništa protiv toga, barem da nečija djeca dobiju besplatne udžbenike, ali kao nastavnik samtram da bi udžbenici trebali biti besplatni za sve. Ako ne ulažemo u valstitu djecu, u koga ćemo???

  • Onkel Adi 11.06.2014.

    i onda kažu da im Bandić ne valja...!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare