To je to što me zanima!

Svi traže Barišićevu ostavku: Ako neće dati, onda - smjena

Podsjetimo, Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju je donio mišljenje da je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić plagirao američkog znanstvenika Stephena Schlesingera
Vidi originalni članak

Ivica Puljak iz stranke Pametno rekao je kako očekuje da ministar obrazovanja Pavo Barišić da ostavku. Podsjetimo, Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju je donio mišljenje da je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić plagirao američkog znanstvenika Stephena Schlesingera.  

- Ono čega smo se bojali je da će se odluka politizirati. Veseli nas činjenica da je Odbor donio odluku bez uplitanja i očekujemo da ministar sad podnese ostavku. Ako ne podnese ostavku, očekujemo da ga smijeni premijer i postavi nekoga drugog. Nadamo se da će gospodin Plenković unijeti nove standarde u hrvatsku politiku, u skladu sa svojim djelovanjem u Bruxellesu - rekao je Puljak, prenosi N1 televizija.   

I predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je Barišića da da ostavku. 
- Potvrđeno je da je Pavo Barišić plagijator i činjenica da je ministar Barišić svjesno i izravno lagao tvrdeći suprotno razlog je za trenutnu i neopozivu ostavku, ako on to ne učini predsjednik Vlade Andrej Plenković mora ga razriješiti dužnosti - rekao je Vrdoljak.

Akademik Vlatko Silobrčić, član Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju, također je komentirao Barišićev slučaj. 

- Ja bih bio dao ostavku već davno, čim se pokrenula dvojba o tome, ne bih bio prihvatio tu poziciju prije nego što se stvari raščiste. Ako ministar sam nema osjećaj da se mora udaljiti s te pozicije, posebice zato što je to osjetljiv resor znanosti i obrazovanja, onda bi tu trebao premijer doći na scenu, da tako kažem - rekao je Silobrčić. 

 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Usora1 11.01.2017.

    koji svi ? imunoloski-silobrcic, razdjelnik-vrdoljak, ona polit-karikatura maras i 24sata.

  • lotus_1 10.01.2017.

    Koja halabuka....dajte lijepo ministra u povlaštenu mirovinu i dajte mu par dionica hepa..:)))

  • pčela 10.01.2017.

    Lopove i prevarante smijeniti.Hm,tko će nam ostati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare