To je to što me zanima!

Svi traže nestalu Samiru (5): ''Nadamo se da je još živa...''

Spasioci su u srijedu, nakon pet dana potrage, pronašli Samirinog starijeg brata Evledina (22). Prevezen je u tuzlansku bolnicu, a za djevojčicom još uvijek tragaju
Vidi originalni članak

Pripadnici Gorske službe spašavanja BiH, Civilne zaštite i policije i dalje tragaju za petogodišnjom djevojčicom Samirom koja je prošlog petka nestala zajedno sa svojim 22-godišnjim bratom. 

- Ljudi su raspoređeni u timove i potraga je trenutno u tijeku na širem području Brčkog, ali i općine Srebrenik. Nastojimo je što prije naći, nadamo se da je još uvijek živa - kazao je za klix.ba Zdenko Marić iz GSS-a BiH.

Podsjetimo, spasioci su u srijedu, nakon pet dana potrage, pronašli brata, Elvedina Alića. Brat i sestra nestali su prošlog petka nakon što je Elvedin sestricu odveo od kuće u Brčkom rekavši da idu na kupanje. Nisu se vratili te su roditelji prijavili njihov nestanak. 

Elvedin je pri pronalasku bio dehidriran i dezorijentiran. Smješten je u tuzlansku bolnicu. U pronalasku sestre nije mogao pomoći jer su oboje osobe s posebnim potrebama. Elvedin ne komunicira s okolinom i boji se ljudi. To je mnogo otežalo potragu jer se mladić cijelo vrijeme skrivao od spasilaca. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Zvjezdana Pikl 23.07.2015.

    Ovakav članak je čista jeza:Gdje su roditelji.Jučer čitamo umrlo djete u autu danas nestalo djete:Što reći?Djeca su s pet godina nevina i najviše vjeruju svojim roditeljima:Nažalost ako se djeca od pet godina ne mogu osloniti na svoje roditelje na koga mogu?

  • Fenix7 23.07.2015.

    Jučer je samo Elvedin bio "s posebnim potrebama". Danas i Samira. Imaju li roditelje, ili su i oni "s posebnim potrebama"???? Užas. :(

  • svejedobro 23.07.2015.

    Zašto su ih pustili same? Nije mi jasno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare