To je to što me zanima!

Švicarci: Građani, ne plaćajte porez, imamo previše novca...

U Švicarskoj su kamatne stope u bankama negativne. Kanton Zug ne želi akumulirati gotovinu, kako bi izbjegao plaćanje kamata. Tako će više uštedjeti
Vidi originalni članak

Porezna uprava jedne švicarske regije uputila je građanima neobičan zahtjev  - mole ih da odgode plaćanje svojih poreznih obveza, javlja swissinfo.

Naime, poreznici kantona Zug ukinuli su povlastice za rano plaćanje poreza i zamolili građane da odgode plaćanje poreza.

U Švicarskoj su kamatne stope u bankama negativne pa kanton Zug ne želi akumulirati gotovinu, kako bi izbjegao plaćanje kamata. Prema nekim procjenama, tako bi Zug trebao uštedjeti oko 2,5 milijuna švicarskih franaka godišnje.

Neobična odluka mogla bi se uskoro početi primjenjivati i u drugim kantonima, a sve je posljedica odluke švicarske centralne banke koja je 2014. uvela negativnu kamatnu stopu kako bi smanjila potražnju za vlastitom valutom jer su procijenili da prejaki tečaj šteti ekonomiji.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • MAX 2010 25.01.2016.

    budući da je sdp vlada abdicirala (napokon) mislim da bi mogli kompletnu uključivo i svakako slaveka angažirati i u kratkom roku riješiti taj svoj "problem" (uz pismenu garanciju za dodatne minuse).........a za ugovor na tri godine pola stanovništva bi bilo ovršeno i blokirano.........doduše prvo bi im ti stručnjaci morali uglazbiti zakone za podršku pljačkaškom pohodu.....

  • yingyang 25.01.2016.

    molim nemojte takve stvari objavljivati,nek vide ovi nasi politicari ici ce u svicarsku i isprazniti blagajnu... :)

  • INDODA9 23.01.2016.

    Obećali su nam šviiiic standard, samo još da nam prestanu slati ovrhe i dizati kamate:);)

Komentiraj...
Vidi sve komentare