To je to što me zanima!

Švicarci: 'Hrvati, ne možete slobodno raditi u našoj državi'

Švicarska ministrica pravosuđa Simonetta Sommaruga nazvala je Vesnu Pusić i saopćila joj da Švicarska ne može potpisati sporazum prema kojem bi Hrvati imali slobodan pristup u tu državu.
Vidi originalni članak

Švicarska je odbila potvrditi sporazum kojim bi se Hrvatima omogućio slobodan pristup švicarskom tržištu rada. Dogovor je postignut nakon ulaska Hrvatske u EU. Međutim, Švicarska je u veljači održala referendum na kojem su odbacili sporazum Švicarske i Europske unije o slobodi kretanja, odnosno, poduprli su uvođenje kvota za dolazak imigranata iz Europske unije, piše BBC

Švicarska ministrica pravosuđa Simonetta Sommaruga nazvala je Vesnu Pusić i rekla joj da Švicarska ne može potpisati sporazum prema kojem bi Hrvati imali slobodan pristup u tu državu. 

Njezin glasnogovornik Philippe Schwander dodao je da švicarsko Ministarstvo pravosuđa traži rješenje kojim bi 'osigurali' da Hrvati ne budu diskriminirani. 

Nakon referenduma EU je upozorila Švicarsku da će razmotriti sporazume koje ima s njom. Više od polovice proizvoda izvoze u EU, a Njemačka im je najveći trgovinski partner.

Četvrtina od 8 milijuna stanovnika Švicarske su stranci. Od 2007. godine većina od 500 milijuna državljana EU je imala jednak pristup švicarskom tržištu rada kao i stanovnici Švicarske. Švicarska narodna stranka predložila je ukidanje tog zakona jer je 'velika pogreška'.

Idi na 24sata

Komentari 356

  • pijana barica 17.02.2014.

    pa hrvate kao radnike ne treba ni vlastita zemlja...

  • miko2312 17.02.2014.

    tako i treba nedajte svoju drzavu, zato drzava i jeste jaka jer se brine da njihovi ljudi imaju posla, a ne vi stoko, tjerate svoje ljude i dovodite jeftinu radnu snagu, ma ni to ne dovodite, vec sve tjerate, i sve privatizirate i kradete, sramotno je i to da kompanija kroz koju prolze milijarde kuna godisnje ona po prvi puta u 5 godina je u plusu od 500.000+ kuna, a trebala bi ici u plus od 500.000.000 kuna koliko se novaca kroz tu kompaniju preveze :((((......pokradite sve, samo nadam se kad hrvatsu netko drugi preuzme da ce sve procesljat sve radnje koje su se desavae u hr zaboravih reci nezakonite, a to je sve, ma onda ste nadrljali, znate ono, kako doslo tako i oslo hehe, dao bog da se to vama desi

  • DarijoIvanus 17.02.2014.

    oooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare