To je to što me zanima!

Švicarska kupuje strane valute da bi srušila vrijednost franka

Za Švicarsku precijenjenost franka predstavlja prijetnju švicarskoj ekonomiji i donosi deflatorne rizike. Neće dopustiti da vrijednost švicarskog franka prijeđe 0,83 eura
Vidi originalni članak

Švicarska nacionalna banka (SNB) odlučila je srušiti vrijednost franka i to vezivanjem za euro. Naime, kako javlja Guardian, SNB će pokušati zaštititi svoje gospodarstvo od europske dužničke krize. Obećavajući kupnju neograničenih količina stranih valuta pokušat će srušiti vrijednost franka. SNB upozorava kako više neće dopustiti da vrijednost švicarskog franka prijeđe 0,83 eura nakon što su se dvije valute približile paritetu zbog čega je Švicarska postala utočište za europsku krizu.

Odluka SNB-a šokirala je tržište valutama i srušila franak u odnosu na druge valute. Obvezujući se na provođenje znatnog i održivog slabljenja franka iz SNB-a su najavili kako će, ako bude potrebno, dodatno sniziti tečaj u odnosu na euro. Za njih trenutna precijenjenost švicarskog franka predstavlja prijetnju švicarskoj ekonomiji i donosi deflatorne rizike.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nostradurus 07.09.2011.

    Švicarci počinju pretvarati tvornice toaletnog papira u tiskare franka. ( :-) )) sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura

  • user_61566 06.09.2011.

    šokirala je sigurno i naše "stručnjake" ,ne zadugo ,već vidim red hvalospjeva koliko je naša vlada sa "sposobnom "premijerkom ,zaslužna za ovaj pad franka i malo olakšanje korisnicima kredita u švici!

Komentiraj...
Vidi sve komentare