To je to što me zanima!

Švicarska se izjasnila protiv većeg useljavanja imigranata

Protiv masovnog useljavanja izjasnilo se 50,5 posto građana, kako stoji u prvim rezultatima referenduma u nedjelju. Birališta su u Švicarskoj zatvorena još u podne
Vidi originalni članak

Švicarci su se na referendumu izjasnili protiv "masovnog useljavanja", posebno građana članica zemalja Europske unije. Protiv masovnog useljavanja izjasnilo se 50,5 posto građana, kako stoji u prvim rezultatima referenduma, javlja BBC.

Birališta su zatvorena već u podne, a na biračkim mjestima nije bilo gužve. Referendum je u Švicarskoj izazvao velike podjele. Dok se desnica protivi referendumu te najavljuje sukobe u vladi, ostale opcije podržavaju referendum.

Zastupnici strahuju kako će zbog ishoda referenduma pregovori s EU koji su u tijeku biti blokirani već u ponedjeljak. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Klinkica 10.02.2014.

    Bravo, Svicarci! Europske zemlje su bezgranicno pustali imigrante u svoje zemlje i sada vide da je vecina njih ostali u svojim getima, ne pridonose gospodarskom boljitku drzave nego zive na socijali, ne zele se asimilirati i nauciti jezik. Ovako ce paziti koga ce primiti i uvjet ce biti pridonosenje boljitku drzave.

  • zmijolovac 10.02.2014.

    Istina je da Švicarskoj treba EU i da su veze sa EU-om vrlo čvrste. Ali te veze su obostrane i to je dobro, Švicarska nije članica EU-a i neće ( moje osobno mišljenje) s pravom nikada ni biti. Švicarska milijardama Franaka pomaže članice EU-a, u Švicarskoj je postotak „stranaca“ viši nego u bilo kojoj zemlji EU-a i sada se NAROD s pravom brani. Svi su bili protiv referenduma, Regierung, industrija, kapital, kratko svi moćnici, ali narod je rekao NE, narod je rekao dosta nam je. Švicarci žele imati SVOJU zemlju gdje će oni biti gospodari, bez „komandante“ iz Brüssel-a. Sve što imaju, sami su ostvarili, jer su vrijedni, od povjerenja, demokrati, vole svoju zemlju i ponosni su na svoju Confoederatio Helvetica, vjerujem sa punim pravom. Nekima to smeta. Vjerujem da bi bilo bolje da krenemo uređivati našu LIJEPU prje nego omalovažavavamo druge i drugačije. Kod nas je puno, bolje rečeno previše, problema da bi netko mogao biti da ih ne vidi, bilo bi dobro da učimo od BOLJIH od nas.

  • Zeleni_Zub 09.02.2014.

    Hahaha humana drzava "trezor"

Komentiraj...
Vidi sve komentare