To je to što me zanima!

Svijet nije vidio 44 godine: 'Svi su kao agenti sa žicama u uhu'

Sve se promijenilo. S prozora više ne gledaju ljudi, sada s njih gledaju videa, kaže Johnson koji je u zatvoru bio od 1971. godine. U 'novom' svijetu sve mu je čudno
Vidi originalni članak

Amerikanac Otis Johnson svijet je posljednji put vidio 1971. kada je imao samo 25 godina. Zbog pokušaja ubojstva policajca tada je završio u zatvoru i naredne 44 godine živio izoliran od vanjskog svijeta. Kada je pušten, umjesto radosti zbog slobode našao se potpuno sam. Kontakt s obitelji izgubio je 1998. godine i to je ono zbog čega mu je najviše žao. 

Sada vrijeme voli provoditi sjedeći na Times Squareu i promatrajući ljude. Zanimljivi su njegovi zaključci o modernom svijetu. 

- Sve se promijenilo. S prozora više ne gledaju ljudi, sada s njih gledaju videa. A ljudi? Ljudi mi djeluju kao tajni agenti s tim žicama u ušima dok pričaju sami sa sobom. Uopće ne gledaju kamo idu i ne nikako da dokučim kako im to uspijeva - kaže Otis. Dodao je kako ne smatra da mu društvo nešto duguje jer je odrobijao tolike godine.

- Ne vjerujem da mi društvo išta duguje, ali zato vjerujem da se sve događa s razlogom i da čovjek treba pustiti prošlost i posvetiti se budućnosti - optimistično zaključuje Otis. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare