To je to što me zanima!

Svijet voli pobjednike: Kolinda ponosno pozirala s medaljom

U subotu je održan tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, u kojem je nakon dva sata i 14 minuta pobijedila ekipa Stablina iz naselja u blizini Metkovića
Vidi originalni članak

Nakon čuvenog izlaska na pozornicu HNK i ljubljenja nogometnih svjetskih prvaka u Rusiji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je ponosno pozirala s medaljom pobjednika Maratona lađa na Neretvi.

Predsjednica je kao glavna pokroviteljica ove sportsko-turističke manifestacije prvoplasiranoj posadi Stabline uručila veliki prijelazni štit Kneza Domagoja, a zlatne medalje članovima pobjedničke posade uručio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli. Pobjedničkoj je posadi Stabline u trajno vlasništvo pripao i mali štiti Kneza Domagoja.

TREBALO IM DVA SATA Maraton lađa: Pobijedila ekipa Stabline, drugi su Agronauti

Posada Stabline uručila je, pak, predsjednici Grabar-Kitarović jednu od dobivenih zlatnih pobjedničkih medalja, uz obrazloženje kako im predsjednica donosi sreću jer su po drugi put od kada ona prati Maraton lađa, oni pobjednici.

Naime, prvu je pobjedu ekipa Stabline na neretvanskom Maratonu lađa ostvarila 2015. godine, kada je također Grabar-Kitarović ploveći u posebnom brodu pratila neretvanski Maraton.

- Veselim se sljedećoj godini - dodala je Kolinda.

- Uživala sam i svi su mi bili favoriti. Znate da ne smijem za nikoga posebno navijati, ali drago mi je da su dečki (iz pobjedničke posade Stabline) rekli da sam im donijela sreću.

Na 21. maratonu lađa sudjelovalo je 26 posada plovilima (lađama) tradicionalnog oblika. Maraton lađa na Neretvi od mosta u Metkoviću do cilja u pločanskom zaljevu dug je 22 i pol kilometra, i smatra ga se jednom od najspektakularnijih sportsko-turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • crovesna 13.08.2018.

    Poštovani novinaru, Neznam gdje si završio novinarstvo, ali ti slabo ide geografija Hrvatske. Stablina je predgrađe Ploča a ne Metkovića.

  • jadransko 13.08.2018.

    Daj Kokolinda krasiš se tuđim perjem.Daj ti stani na pozornicu kada od HR nešto bude a ne da je zadnja po svemu.Nije dovoljno se kititi Hr zastavom.Plavuša ,dok shvati nešto ode voz.

  • Dijaspora 12.08.2018.

    Admine koliko mrzis Kolindu ja bi i tebi preporucio da se ubijes jer moras je gledat jos 5 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare