To je to što me zanima!

Svira klavijature i surfa po netu iako nema ruke i noge

Christiana Tapferera (26) zbog njegova stanja roditelji su ostavili kad je imao samo 10 mjeseci. U svoj život nesebično ga je primila Gisela (74)
Vidi originalni članak

Nijemac Christian Tapferer (26) rodio se bez ruku i nogu. Zbog genetske mane ne može sam hodati, hraniti se, piti ili se oblačiti. O svemu u životu ovisi o svojoj majci Giseli (74) koja ga je s puno ljubavi primila u svoj dom. Christiana su kao bebu, sa samo 10 mjeseci ostavili roditelji. No Christian se u životu nije predao. Za sebe kaže da živi život punim plućima. Ima puno prijatelja i nikada nije želio prihvatiti da je drukčiji od drugih. Završio je normalnu školu s vrlo dobrim uspjehom, a trenutačno studira informatiku i medije. Njegova majka je njegove ruke i noge. Pere mu zube, hrani ga, češlja i oblači. Stvarima u kući upravlja pomoću glasa - otvara vrata, pali svjetla ili podiže rolete. Ovaj samo 19 kilograma težak mladić svira klavijature pomoću štapića u ustima i piše na kompjutor. Želio bi jednom održati i koncert. Veliki je obožavatelj nogometa i često ide na utakmice pomoću svojih posebno prepravljenih kolica.
- Radim sve što i drugi i ne predajem se - kaže Christian.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • A_Anna 25.04.2008.

    Kakav Bog da mu pomogne!?Ovo je jednostavno on isplaniro za njegov život...čovjek se nosi sa time hrabro...i na tome mu mi svi jadnici možemo zavidjeti...jel da,naspram njega smo obični jadnici koji se žale na svake sitnice,a nismo ni svijesni s kakvim teretom žive neki ljudi...svaka čast mladiću...a i majci...!...nemam riječi...ovo stvarno oduzima dah...i izaziva divljenje!

  • horny26 25.04.2008.

    VJEROVALI ILI NE IMA SLIČAN SLUČAJ I KOD NAS U HRVATSKOJ.DODUŠE OVAJ DEČKO IMA NOGE RUKE NE I SVE RADI S NJIMA ČAK I FENOMENALNO SLIKA

  • DIVLJAMACKA 25.04.2008.

    CUDNI LJUDI CUDNO VRJEME.....................

Komentiraj...
Vidi sve komentare