To je to što me zanima!

Svjedok 6: HV je pogodio civilne ciljeve prvog dana

Drugi svjedok, stanovnik Knina u vrijeme Oluje, opisao je pred Haaškim sudom kako su hrvatske snage granatama gađale civilne objekte u Kninu
Vidi originalni članak

Nakon stanke u Haagu se u ponedjeljak nastavilo suđenje generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču. Unatoč protivljenju obrane svih troje generala, sud je dopustio Tužiteljstvu svjedočenje novoga zaštićenog svjedoka. Svjedok br. 6 rekao je kako je izlaskom na cestu koja vodi prema Bosni vidio golemu kolonu vozila koja su napuštala Knin.
- Ulicama su trčali uspaničeni ljudi, a iz pogođenih kuća sukljao je dim - opisao je svjedok kaos koji je vladao u Kninu. Tužiteljstvo je prikazalo i propagandni film nekadašnjega filmskog odjela JNA “Zastava filma”, koji je djelo dvaju snimatelja koji su tada boravili u Kninu, a koji je trebao potvrditi tezu optužbe o 2000 granata koje su hrvatske snage u jedan dan ispalile na Knin. Generali Gotovina, Čermak i Markač optuženi su za ratne zločine počinjene nad srpskim stanovništvom prije, u vrijeme i nakon akcije Oluja u okviru udruženoga zločinačkog pothvata.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • planinec 08.04.2008.

    Godina 1995., jesen, studeni. Autobusom vozimo se kroz opet naše slobodne krajeve \"Lijepe naše\". U dosta praznom Kninu, na autobusnoj postaji, do želj. kolodvora stanemo za odmor. Odmor poveći, i odlazak do kninske tvrđave. Usputno vidimo otvorene kuće, a na pobacanom smeću bilo je na skoro svakom SMB dijelova uniforme, posebno dosta tzv. šinjela! Lijepo vrijeme, krasni pogledi na Knin i prema masivu naše najviše planine Dinare! A civilni objekti? Kuće, željeznička postaja i sl., da se vidjelo da su bili bomardirani, porušeni i sl.? Upravo zato smo i došli da vidimo kako je Knin \"strašno porušen\"? Porušen, da, bila je rimokatolička crkva porušena! A da li je i poneka kuća, možda. To nismo vidjeli! Ma tko to s oproštenjem z.......a nakon toliko godina sve nas?????

  • lažno ime 08.04.2008.

    Eto Vam sad vaša partija hdz i sanader. I drugi put se glasajte za njega.

  • lažno ime 08.04.2008.

    Ključni dokaz je video u kojem se dimi 5 kuća od 500 njih, to je dokaz etničkog čišćenja civila u Kninu od strane HV-a, a video snimci i slike svjetskih foto-reportera o Vukovaru prikazuju 1000 do temelja srušenih kuća od sveukupno 1010 njih. Zločinci krivi za Vukovar su oslobođeni. \"Zločinci\" krivi za Knin će dobiti najmanje 45 godina zatvora. Očigledno je za koga je osnovan haški sud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare