To je to što me zanima!

Svjetski čelnici jasno poručili: 'ISIL je međunarodna prijetnja'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako se nagađalo da će Irak i Iran surađivati u borbi protiv ISIL-a i iako je sunitski ISIL u sukobu sa šijitskim režimom u Teheranu, vođe Irana na sastanak nisu došli
Vidi originalni članak

U Parizu je u ponedjeljak počeo sastanak 26 zemalja, UN-a i Arapske lige, a glavna tema razgovora je situacija u Iraku odnosno borba protiv ISIL-a. 

Francuski predsjednik François Hollande je rekao da je ISIL međunarodna prijetnja. Francuska je na sastanku potvrdila da ima spremne zrakoplove koji će nadlijetati Irak. Zrakoplovi se nalaze u bazi u Abu Dhabiju, a već u ponedjeljak će biti spremni na letove. 

Na sastanku je i američki ministar vanjskih poslova John Kerry. On je zahvalio drugim zemljama koje SAD podupiru u borbi protiv ISIL-a. Na sastanku je i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov

Na sjednicu su predstavnici Iraka, ali nisu pozvani predstavnici Irana. Iako se nagađalo da bi Irak i Iran mogli surađivati u borbi protiv ISIL-a i iako je sunitski ISIL u sukobu sa šijitskim režimom u Teheranu, Amerikanci navodno nisu htjeli da predstavnici Irana dođu u Pariz. To ih je razljutilo pa su poručili da je američka koalicija protiv ISIL-a potpuno beskorisna, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • BajramGusani 15.09.2014.

    Hahaha.Svjet se mora ujediniti da bi napali 5000-10000 ljudi ???????.

  • matura 15.09.2014.

    Manipulacije i politički inženjering, a posljedice ćemo svi snositi

  • Herzog(315178) 15.09.2014.

    Ovu tvorevinu Zapad može zbrisati za tjedan dana ako bude volje za tim !

Komentiraj...
Vidi sve komentare