To je to što me zanima!

Svjetski čelnici uputili sućut: "To je bezosjećajni čin zla!"

Predsjedniku Baracku Obami i obiteljima žrtava mnogi su svjetski čelnici uputili izraze sućuti. Među njima su Papa Benedikt XVI, Putin, Hollande i Merkel
Vidi originalni članak

Američkom narodu i obiteljima žrtava iz Newtowna u SAD-u u subotu su sa svih strana svijeta stigle sućuti zbog pokolja u osnovnoj školi, u kojem je ubijeno 20 djece i sedmero odraslih. Australska premijerka Julia Gillard je nazvala napad "bezosjećajnim činom zla".

- Srce nam se slomilo isto kao Amerikancima i predsjedniku Baracku Obami kada smo čuli vijesti o tragediji - rekla je Gillard. Sućut su SAD-u izrazili i građani Rio de Janeira, koji su u ime svih građana Brazila postavili 26 crnih križeva na plaži Copacabani.

Baracku Obami je telegram poslao ruski predsjednik Vladimir Putin te ga je zamolio da izraze sućuti prenese obiteljima žrtava. Izrazio je i suosjećanje s američkim narodom. Njemačka kancelarka Angela Merkel je izrazila "duboku tugu" preko svog glasnogovornika, a obiteljima žrtava je poručila kako u svojoj boli nisu sami.

Obiteljima žrtava je pismo poslao o papa Benedikt XVI., a pročitali su ga tijekom bdijenja u Newtownu. Istaknuo je kako moli za žrtve i za njihove obitelji. Obama je primio pisma sućuti britanskog premijera Davida Camerona i kraljice Elizabete II., kao i od francuskog predsjednika Francoisa Hollandea te glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso rekao je kako su uništeni mladi životi puni nade, piše ABC. Masakr je na svom Twitteru komentirao i Rupert Murdoch, koji je istaknuo kako su to "užasne vijesti".

Idi na 24sata

Komentari 58

  • marnik954 16.12.2012.

    To jeste zločin,zločin bez presedana izazvan nekim uzrokom. kojim, mi to još ne znamo. Ali isto tako po meni su veći zločini koji se dešavaju u ratovima zbog nerazumnih političara koji su za riješavanje sporova koriste i ratovima.

  • WOMANIZER 15.12.2012.

    jadna djeca! :(

  • 15.12.2012.

    Nije isto ali vidim malo i licemjera u svemu ovome. Jesu li se ti svjetski čelnici toliko zabrinuli i slali sućut kada je nato brljavio i promašivao ciljeve ubijajući djecu i žene po svijetu. Umjesto žaljenja dobili su kiselu ispriku. Ne mogu da ne spomenem, ali čisto da malo podsjetim. Koji je to broj do sada zamislite si. Loše i nevaljalo, svijet se treba mijenjati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare