To je to što me zanima!

Svjetski mediji o izjednačenoj utrci na hrvatskim izborima

Parlamentarni izbori: Britanska agencija Reuters kao i njemački DPA naglašavaju da bi MOST mogao odigrati ključnu ulogu u formiranju nove koalicijske vlade
Vidi originalni članak

Najvažnije svjetske agencije javile su u nedjelju odmah po zatvaranju birališta u Hrvatskoj i po objavama izlaznih anketa o vrlo izjednačenim rezultatima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste na parlamentarnim izborima.  

Francuska agencija France presse, britanski Reuters, njemačka DPA i austrijska APA, kao i regionalni mediji, javljaju o izjednačenim rezultatima, te o tome kako bi upravo MOST morao biti odlučujuća prevaga u formiranju nove vlade. 

 AFP je ranije najavio vrlo tijesnu utrku, kao i britanski BBC i APA, dok je Reuters predvidio laganu prevagu konzervativaca.

France presse je naglasio da se ljevica nada odnijeti pobjedu na krilima dobrog upravljanja migracijskom krizom - s jedne strane empatijom prema izbjeglicama ali i čvrstoćom prema susjednim zemljama. Zbog toga je, kaže agencija, dio birača "zaboravio" da dugo nisu uspjeli pokrenuti gospodarstvo. S druge strane Domoljubna koalicija osuđivala je gospodarske rezultate dosadašnje vlade i vodila kampanju na temelju "domoljubnih vrijednosti".

Konzervativci, kaže Reuters, optužuju vladu premijera Zorana Milanovića da je bio premekan i neučinkovit u rješavanju migracijske krize. BBC podsjeća kako je čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko tražio vojsku i ogradu kako bi se smanjio broj dolazaka izbjeglica.

Nova vlada morat će se, kaže Reuters, pozabaviti zasad vrlo krhkim ekonomskim oporavkom i nositi s ogromnim brojem migranata koji prolaze kroz Hrvatsku na putu za bogatije europske zemlje.

Britanska agencija kao i njemački DPA naglašavaju da bi MOST mogao odigrati ključnu ulogu u formiranju nove koalicijske vlade.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ZAGOR TE NEJ 09.11.2015.

    Taj most je srusen prije nego li je postavljen.Nikad nista od vas.A stranci i njihovi "mediji" su izvor sveg zla na zemlji.Idemo apokalipsa.Potresi.Hladnoca.Kriminal.Glad.Bolestina.Sve ce vam to doci.Kako ste si prostrli tako cete leci.

  • pile na zaru 09.11.2015.

    sve ostaje isto jedino ce se povecati broj ljudi koji ce iseliti iz zemlje

  • muskarac 09.11.2015.

    zalosno je to da se stranci nadaju da ce taj most pokrenit zemlju... eto narode, britanci ocito bolje znaju nego vi! pljuc!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare