To je to što me zanima!

Tajanstvena zapljena u vrhu Vatikana, u pitanju financije?

Pravosuđe Svete Stolice u utorak je zaplijenilo "dokumente i elektroničke uređaje" u uredima državnog tajništva i Ureda za financijsko informiranje (financijska policija), priopćila je Sveta Stolica
Vidi originalni članak

Zapljena se događa nakon dojava upućenih početkom ljeta u vezi s "prošlim financijskim operacijama", navodi se u priopćenju, u kojemu se ne otkriva o kakvim je točno operacijama riječ.

Državno tajništvo, tijelo vlasti Katoličke crkve, usko surađuje s papom Franjom.

Ured za financijsko informiranje (AIF) koji ima sjedište nedaleko od rezidencije Svetog Oca, jedno je od tijela za suzbijanje pranja novca koje je nastojalo obračunati se s mutnim operacijama papinske banke (IOR) koja je prije bila upletena u skandale.

Zapljenu koja je provedena u utorak naredili su glavni tužitelj vatikanskog suda Gian Piero Milan i njegov pomoćnik Alessandro Diddi koji su prethodno obavijestili čelnike ustanova u kojima je izvršen pretres.

Dojave su sudu prenijeli vatikanska banka i Ured glavnog revizora zadužen za računovodstvenu i financijsku kontrolu vatikanskih računa.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Zlocest_do_kosti 02.10.2019.

    Vatikan je stigao tu gdje je danas kroz ugrađivanje takvog groznog STRAHA u ljude o mjestima kazne koja ne postoje. Njihova pokvarena praksa, vezana uz novac, uništila je živote. Sada je vrijeme da čovječanstvo donese odluku o Vatikanu. Kao što znate, iako je to tek prva institucija koja treba pasti, cijela kuća od karata koja je kontrolirala čovječanstvo i držala ga u siromaštvu, i sama će pasti. Oni koji su zahtijevali vaše poštovanje i lojalnost uskoro će biti s druge strane ograde. Oni će iskusiti ono što ste vi podnosili stoljećima. Neće biti ugodno svjedočiti tome, no to je ono što se mora dogoditi da bi se vaša planeta vratila na svoje zasluženo zakonito mjesto u univerzumu. Napisali su Bibliju i pobrinuli se da se prikažu iznad drugih. Izmislili su novac da bi porobili mase i da bi se pobrinuli da im je narod uvijek dužan.Posjeduju i kontroliraju farmaceutske kompanije da bi osigurali da primate lijekove s kojima se ljudsko tijelo ne može nositi. Stavljaju fluorid u vašu vodu da bi vas držali pokornima

  • Zlocest_do_kosti 02.10.2019.

    Vatikan je na vrhu piramide i kontrolira sve što je pokvareno u vašem svijetu. Brana puca i posljedice će biti ogromne. Iako je zlostavljanje djece veliki dio toga, NOVAC je ono što će ih uništiti. Većina vas nikada nije posumnjala da je Vatikan kontrolirao novac i ratove. Kada uzmete u obzir broj ljudi koji su izgubili svoje živote zbog djelovanja Vatikana, bit ćete potreseni do srži. Za njihove akcije kroz povijest, da ne spominjemo suglasnost sa krivotvorenjem povijesti, bit će potrebne godine da bi se razotkrile. Bogatstvo koje su stekli tijekom stoljeća bi trebalo biti vraćeno i preraspodijeljeno siromašnima diljem svijeta. Bilo bi teško pronaći iskvareniju instituciju.

  • 02.10.2019.

    Znamo mi dobro ko je i kako je zbuksao tamo ogromnu prljavu lovu. Pitanje je kako vratiti tu lovu na njeno mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare