To je to što me zanima!

Tajna Sanaderova računa: Još 1,43 milijuna eura mu blokirano

Osim blokade, sud u Zagrebu je tražio i otvaranje Sanaderova sefa u toj banci. U sefu su pronašli štednu knjižicu s 180.000 eura na ime Ive Šarića te 50.000 eura
Vidi originalni članak

DORH je od austrijskih kolega zatražio objašnjenje o tome koji su dio novca sa Sanaderovog računa deblokirali. Na snazi je i dalje privremena blokada računa u tirolskoj Raiffeisenlandesbank, na kojem je oko 1,2 milijuna eura, piše Večernji list

Blokadu su uveli nakon rješenja Županijskog suda u Zagrebu 20. siječnja, a rješenje su uputili i austrijskim tijelima. 

Osim blokade, sud u Zagrebu je tražio i otvaranje Sanaderova sefa u toj banci. U sefu su pronašli štednu knjižicu s 180.000 eura na ime Ive Šarića te 50.000 eura u gotovini. Novac su odmah blokirali, zbog sumnje u pranje novca. 

Sanaderu je u austrijskim bankama i dalje blokirano ukupno 1,43 milijuna eura. USKOK i austrijski istražitelji i dalje sumnjaju u nezakonito podrijetlo Sanaderove imovine. Deblokirali su račune na kojima ima 481.000 eura, jer su utvrdili kako potječe iz razdoblja prije svibnja 2004. godine.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 65

  • t b 04.06.2011.

    sanader je jos jedan primjer kako drzava mafijasima (politicarima),ide niz dlaku i kreira zakone po njihovim narudzbama. drzava smo koja ima plodno tlo za sve vrste poduzetnistva/sive ekonomije i kriminalci su idoli i imperativ postojanja ove drzave. glup bi bio svatko tko to ne bi iskoristio:))))

  • vinja 02.06.2011.

    Doista mi je nejasno koliko sudu treba da dokaže da li je nečiji novac stečen na pošten način ili nekim sumnjivim radnjama. U vezi Sanadera radi se o golemom novcu položenom na razne račune i sefove uz ostale materijalne vrijednosti koje je teško ostvariti poštenim radom. I u čemu je onda problem? Ako je sve stečeno kako treba Sanader bi to trebao dokumentirati i objasniti, a ako nije, onda ne može ništa opravdati. I tu je slučaj završen. A ovo odugovlačenje je čista farsa.

  • spica45 01.06.2011.

    Ma doći će i ovaj zločinac pred zakon samo polako

Komentiraj...
Vidi sve komentare